Havlíčkův Brod: Město vyhlásí architektonickou soutěž na nový plavecký bazén

04.07.2024 10:28 | Tisková zpráva

Město Havlíčkův Brod na konci června uzavřelo příkazní smlouvu se společností CBArchitektura s.r.o. za účelem organizace architektonické soutěže na nový plavecký bazén. Tento krok je zásadní součástí dlouhodobého strategického plánu města na zlepšení veřejné infrastruktury a zvýšení kvality života obyvatel.

Havlíčkův Brod: Město vyhlásí architektonickou soutěž na nový plavecký bazén
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Předmětem této smlouvy je komplexní organizace architektonické soutěže v souladu se zákonem
o veřejných zakázkách a soutěžním řádem České komory autorizovaných architektů. Společnost CBArchitektura s.r.o. je pověřena přípravou a koordinací všech fází soutěže, od zpracování soutěžních podmínek až po vyhodnocení a zveřejnění výsledků.

„Tato soutěž představuje významný krok vpřed v našich snahách o modernizaci městské infrastruktury a zajištění kvalitních volnočasových možností pro naše občany. Už nyní víme, že půjde o jednu z největších investičních akcí v historii města. Z tohoto důvodu jsme přistoupili ke kroku, že si architektonickou soutěž necháme zrealizovat odborníky na klíč,“ vysvětlil Zbyněk Stejskal, starosta města Havlíčkův Brod.

Společnost CBArchitektura s.r.o. je povinna zpracovat soutěžní podmínky a soutěž vyhlásit do 5 měsíců od nabytí platnosti smlouvy, tedy do konce letošního roku. Organizace a vyhodnocení soutěže pak proběhne opět do 5 měsíců od vyhlášení soutěže. Příští rok v létě by tak měl být znám vítěz architektonické soutěže.

„Jsme přesvědčeni, že spolupráce se společností CBArchitektura s.r.o. nám umožní vybrat nejlepší návrh pro nový plavecký bazén, který bude sloužit dalším generacím. Nový plavecký bazén je klíčovým projektem pro naše město. Díky transparentní architektonické soutěži zajistíme, že výsledný návrh bude nejen esteticky a funkčně vynikající, ale také ekonomicky efektivní. Těšíme se na návrhy, které přispějí k rozvoji Havlíčkova Brodu,“ dodal místostarosta města, Libor Honzárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

20:27 Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

Do Kladna přijela na konci června první část letošní dodávky elektrobusů značky SOR, typ NS electric…