Hradec Králové: Hřbitovy čekají na Dušičky, správci prodlouží otevírací dobu a připraví nové nářadí

25.10.2024 7:17 | Tisková zpráva

Na období Památky zesnulých od 26. října do 3. listopadu prodlužují Technické služby Hradec Králové otevírací dobu hradeckých hřbitovů tradičně do 20 hodin. Správci mají na sváteční dny připraveno nové nářadí, mobilní toalety a užitečné digitální mapy.

Hradec Králové: Hřbitovy čekají na Dušičky, správci prodlouží otevírací dobu a připraví nové nářadí
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Dušičky jsou pro nás jedním z nejnáročnějších období z důvodu zvýšené návštěvnosti na městských hřbitovech. Na svátky jsme se proto předem připravovali. Prodloužíme otevírací dobu o tři hodiny, navýšili jsme úklidové kapacity a přichystali nové nářadí. O pomoc jsme požádali i městskou policii, která posílí u hřbitovů své hlídky,“ říká vedoucí střediska pohřebnictví Technických služeb Hradec Králové Naďa Štěrbová.

Anketa

Je pro vás důležité, zda Andrej Babiš byl, či nebyl spolupracovníkem StB?

hlasovalo: 3818 lidí

Správci otevřou hradecké hřbitovy od 26. října do 3. listopadu mimo standardní otevírací dobu od 8 do 20 hodin. Prodlouženou otevírací dobu bude mít také kancelář správy městských hřbitovů v Kuklenách. Potřebné náležitosti během Dušiček zde vyřídí návštěvníci každý všední den od 8 do 14:30 hodin. Ve středu pak do 16:30 hodin.

Kromě prodloužené otevírací doby bude v příštích dnech na hřbitovech k zapůjčení nové nářadí. Košťata nebo hrábě budou sloužit zdarma všem návštěvníkům na drobnou údržbu kolem hrobových míst. Na některých hřbitovech technici přistavili taktéž mobilní toalety.

Od minulého roku mohou pozůstalí využívat také digitální mapy většiny hřbitovů. Z desítky hřbitovů s více než 20 tisíci hrobovými místy mají technické služby zmapováno šest z nich. V příštích letech k nim přibude zbývající hřbitov na Novém Hradci, vojenský hřbitov na Pouchově, evangelický hřbitov ve Svinarech a rozsáhlý lesní hřbitov. Mapy pomáhají návštěvníkům vyhledat jednoduše informaci o hrobovém místě a platnosti nájemní smlouvy. Pro zájemce jsou veřejně k nahlédnutí na mapovém portálu města Hradec Králové.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Peníze pro manželku

Jestli se chcete vzdát části svých náhrad ve prospěch vaší ženy, proč to neuděláte? Proč jste se kvůli tomu obracel na vládu? Mě nějak uniká ta podstata, teda pokud to není jinak a nechtěl jste pro vaši ženu peníze navíc, což tvrdíte, že nechtěl. Můžete mi prosím osvětlit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hradec Králové: Hřbitovy čekají na Dušičky, správci prodlouží otevírací dobu a připraví nové nářadí

7:17 Hradec Králové: Hřbitovy čekají na Dušičky, správci prodlouží otevírací dobu a připraví nové nářadí

Na období Památky zesnulých od 26. října do 3. listopadu prodlužují Technické služby Hradec Králové …