Hradec Králové: Na sportoviště se v létě vrátili řemeslníci

17.07.2024 7:17 | Tisková zpráva

Přes léto vyrazili na řadu hradeckých sportovišť opraváři a řemeslníci. Opravy za více než 13 milionů korun včetně DPH zahrnují velké herní plochy, nová workoutová hřiště a zázemí pro fanoušky. Dělníci pracují také na opravě venkovního hřiště a sportovní podlahy na základní škole v Kuklenách.

Hradec Králové: Na sportoviště se v létě vrátili řemeslníci
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Sportovní zařízení a hřiště každoročně hostí řadu soutěží a oblíbené jsou i u mnoha místních sportovců. K jejich zkvalitnění proto během prázdnin proběhne několik důležitých oprav, vybudování workoutového hřiště a další údržbové činnosti,“ uvádí náměstek primátorky Pavel Vrbický, odpovědný za Technické služby Hradec Králové.

První práce na sportovištích proběhly přitom ještě před zahájením letních prázdnin. V květnu totiž dělníci kompletně dokončili nové herní plochy s workoutovými prvky a hřištěm ve sportovním areálu Plácky za téměř pět milionů korun s DPH.

Do dalších akcí se řemeslníci pustili až nyní přes léto. Do konce srpna potrvá půlmilionová oprava tribuny v areálu pozemního hokeje a malé kopané Farářství. Za dalších více než 6,5 milionu korun s DPH opraví řemeslníci venkovní hřiště a tělocvičnu v ZŠ Kukleny.

„Jedna z nejnákladnějších rekonstrukcí probíhá v ZŠ Kukleny, kde bude za více než čtyři miliony korun opraveno do konce září školní venkovní hřiště a na téměř 2,5 milionu korun vyjde oprava sportovní podlahy v malé tělocvičně, která by měla být hotova před koncem letních prázdnin,“ říká náměstek Vrbický.

Některá sportoviště se ale pracovního ruchu teprve dočkají. Stavbaři plánují opravit například multifunkční hřiště v areálu Slavia, u kterého bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele. Za zhruba jeden milion korun vznikne během podzimu také páté městské workoutové hřiště ve Svobodných Dvorech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

potraviny

Tvrdíte, že budeme usilovat o budoucnost, kde bude mít každá rodina přístup k zdravým, udržitelným a cenově dostupným potravinám. Zajímá mě, jak přesně toho chcete docílit? Jak chcete zajistit cenově dostupné potraviny pro všechny? Děkuji za možnou odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nový provozní řád tržnice jde pořádání kulturních akcí naproti

7:17 Litoměřice: Nový provozní řád tržnice jde pořádání kulturních akcí naproti

Město Litoměřice vydalo nový provozní řád Tržnice Felixe Holzmanna. Obsahuje jednu zásadní novinku, …