Jablonec nad Nisou: Vyhlášky zakazující alkohol na veřejnosti a žebraní prošly úpravou

03.10.2024 13:44 | Tisková zpráva

Jablonečtí zastupitelé projednali a schválili dvojici obecně závazných vyhlášek, a to o zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti a k regulaci žebrání. Šlo v podstatě o rozšíření míst, kde konzumaci alkoholu a žebrání zakazovaly vyhlášky předcházející. Cílem je zajistit veřejný pořádek a bezpečnost ve městě.

Jablonec nad Nisou: Vyhlášky zakazující alkohol na veřejnosti a žebraní prošly úpravou
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

„Obě vyhlášky jsou nezbytné pro zajištění veřejného pořádku a klidného soužití ve městě. Aktualizace stávajících pravidel reflektuje jak právní požadavky, tak i potřeby našich občanů,“ uvádí jablonecký primátor Miloš Vele.

První vyhláška zakazuje konzumaci alkoholických nápojů na specifikovaných veřejných prostranstvích, jako jsou sportoviště, dětská hřiště, zařízení zdravotnická a sociálních služeb. „Aktualizovaná vyhláška ruší a nahrazuje tu dosud platnou z roku 2010. Nové znění z původní vyhlášky vychází a rozšiřuje seznam míst, kde je konzumace alkoholu zakázaná. Vyhláška dále přesně a podrobně definuje zákaz konzumace alkoholu na zastávkách MHD,“ říká Jiří Kučera, vedoucí oddělení právního a veřejných zakázek jabloneckého magistrátu.

Druhá vyhláška se zaměřuje na regulaci žebrání na vybraných veřejných prostranstvích, včetně oblastí kolem nákupních center a supermarketů. Opět byla upravena pravidla pro zastávky MHD a rozšířena obecná místa se zákazem žebrání. Vyhláška jasně definuje, co se za žebrání považuje a jaké činnosti naopak žebrání nepředstavují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Liberec: Ředitel ZUŠ Tomáš Kolafa převzal nejvyšší ocenění

16:48 Liberec: Ředitel ZUŠ Tomáš Kolafa převzal nejvyšší ocenění

V Senátu byly v září uděleny Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy významným osobnost…