Kroměříž: Cestování MHD usnadní mobilní aplikace

22.06.2024 11:17 | Tisková zpráva

Jízdu městskou hromadnou dopravou v Kroměříži usnadní od července nová moderní mobilní aplikace.

Kroměříž: Cestování MHD usnadní mobilní aplikace
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Díky ní lidé budou moci naší MHD, ale i linkovými autobusy a regionálními vlaky ve Zlínském kraji cestovat, aniž by si museli kupovat lístek. Stačí mít v mobilním telefonu staženou aplikaci a před nástupem ji aktivovat. Sama strhne jízdné z účtu, přičemž automaticky naúčtuje cenově nejvýhodnější jízdenku,“ uvedl místostarosta Karel Holík, jednatel společnosti Kroměřížské technické služby (KTS), která v Kroměříži MHD provozují.

Aplikace švýcarské společnosti FAIRTIQ rozpozná díky senzorům a technologii pro určování polohy absolvovanou trasu a spočítá cenu na základě ujeté vzdálenosti. Zároveň během jednoho dne není možné překročit cenu celodenní jízdenky, a to bez ohledu na počet cest či ujetou vzdálenost. FAIRTIQ také umožňuje koupi jízdenky až pro čtyři spolucestující.

„Řidiči naší MHD jsou zaškoleni a připraveni už nyní aplikaci použít ve zkušebním provozu,“ dodal ředitel KTS Marian Vítek. Základní jízdné, 11 korun, a zlevněné šest Kč je pro aplikaci stejné jako při platbě čipovou kartou MHD Kroměříž.

Bližší informace o aplikaci, včetně návodu, jak ji používat, jsou webu ZDE, na internetových stránkách společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje, která aplikaci v regionu zavádí, nebo na webu KTS ZDE.

Autobusy kroměřížské městské hromadné dopravy jezdí na osmi linkách, a kromě území samotné Kroměříže obsluhují také některé místní části města. V loňském roce najely cca 335 tisíc kilometrů a přepravily zhruba jeden milion cestujících.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

20:27 Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

Vozový park městské autobusové dopravy (MAD) v Litoměřicích čeká obnova. Pravděpodobně od září bude …