Ostrava: Ústřední budova knihovny se připravuje na rekonstrukci, od 2. 9. bude uzavřena

26.08.2024 22:09 | Tisková zpráva

Počínaje 2. září 2024 bude uzavřena Ústřední knihovna, kterou čeká rozsáhlá rekonstrukce. Už nyní zaměstnanci intenzivně připravují prostor Malé půjčovny (bývalá čajovna), která bude po dobu rekonstrukce sloužit jako půjčovna knih nejen pro dospělé čtenáře, ale také pro čtenáře literatury určené dětem i milovníkům knih z oddělení Anglické knihovny.

Ostrava: Ústřední budova knihovny se připravuje na rekonstrukci, od 2. 9. bude uzavřena
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Od 2. 9. budou služby Odložení dokumentu, MVS a Zásilka domů v Ústřední knihovně dočasně nedostupné, a to do zprovoznění Malé půjčovny. Toto omezení se netýká rezervací dokumentů.

Detailní informace, například k architektonickému řešení stavby, budou k dispozici na tiskové konferenci k projektu Otevřená knihovna, a to ve spolupráci se zřizovatelem statutárním městem Ostrava. V Malé půjčovně budou k dispozici nové knihy a nejžádanější tituly, jejich přísun bude stále obnovován.

Z kapacitních důvodů prostoru nebudou k dispozici denní tisk, časopisy, a možnost tisku a kopírování dokumentů z fondu knihovny. Už od května se v katalogu KMO u některých knih setkáváte s poznámkou externí sklad. U těchto dokumentů si můžete vytvořit předobjednávku s tím, že pro vás budou nachystány do sedmi pracovních dnů.

Během září bude tento prostor zpřístupněn veřejnosti. Platit zde bude běžná půjčovní doba, pondělí až pátek od 8 do 18 hodin vyjma středy, kdy bude otevřeno od 12 do 18 hodin, a v sobotu od 8:30 do 12 hodin.

Výpůjční služby Knihovny města Ostravy budou i nadále v plné šíři k dispozici. Bonusem bude po dobu rekonstrukce služba Odložení dokumentu z fondu Ústřední knihovny, kterou nově nabídneme zcela zdarma. Připravujeme rovněž zprovoznění nového výdejového boxu na knihy a další dokumenty. Ten bude instalován před knihovnou v průběhu září a umožní čtenářům vyzvednout si předem objednané knihy ve dne i v noci. Samozřejmostí bude možnost vrácení dokumentů přes knihobox, služba Zásilka domů či registrace do knihovny online.

Jediné specializované oddělení Knihovny města Ostravy, jehož se uzavření zatím netýká, je Zvuková knihovna pro nevidomé a slabozraké. Samostatný vstup je možný pasáží ze strany ulice Na Hradbách (od Krajského soudu).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín a firma Recovera představily nový způsob zpracování gastroodpadu

16:14 Vsetín a firma Recovera představily nový způsob zpracování gastroodpadu

Město Vsetín učinilo další krok v rozvoji nakládání s odpady. V areálu Technických služeb Vsetín pře…