Pardubice: Město rozšířilo anglickou verzi webu o sekci Newcomer

17.08.2024 7:04 | Tisková zpráva

Pardubice rozšířily anglickou verzi oficiálního webu o novou sekci s názvem Newcomer. Tato sekce je navržena tak, aby poskytla zejména nově přicházejícím cizincům klíčové informace o životě ve městě a pomohla jim s adaptací.

Pardubice: Město rozšířilo anglickou verzi webu o sekci Newcomer
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V sekci Newcomer (ZDE) najdou návštěvníci důležité informace o různých aspektech života v Pardubicích,” nastínil obsah stránky Tomáš Cabrnoch z úseku vnějších vztahů pardubického magistrátu, který stojí za samotným obsahem celé sekce.

„Ta například zahrnuje základní informace o České republice nebo části legislativy, která se týká cizinců. Dále zde návštěvníci naleznou například informace o dostupnosti zdravotní péče,” vyjmenoval Cabrnoch a dodal, že stránka “Newcomer” se také zabývá možnostmi zaměstnání v regionu, vzdělávacím systémem, včetně informací o školkách, základních a středních školách a možnostech bydlení.

Součástí stránky jsou i tipy na volnočasové aktivity, které Pardubice nabízejí, včetně sportovních a kulturních zařízení nebo turistických míst. „Inspiraci pro obsah jsme čerpali ze stránek evropských a amerických měst a také dat od regionální kanceláře agentury CzechInvest,” doplnila vedoucí úseku vnějších vztahů Hana Svobodová.

Kromě těchto praktických informací nabízí "Newcomer" užitečné odkazy na důležité městské služby, jako je veřejná doprava, turistické informační centrum, nemocnice, policie anebo třeba letiště.

„Stránka zahrnuje užitečné odkazy, které mohou cizincům pomoci rychleji se zorientovat v novém prostředí a lépe porozumět tomu, jak město funguje,” uzavřel náměstek pardubického primátora pro IT a cestovní ruch, René Živný.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …