Pelhřimov: Na Masarykově náměstí dobijete energii zdarma

01.08.2024 10:23 | Tisková zpráva

Přijeli jste do Pelhřimova na elektrokole, koloběžce nebo máte v kapse jen mobilní telefon, kterému dochází „šťáva“? Doplnit ji můžete v samém centru města, v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí. Navíc zcela zdarma.

Pelhřimov: Na Masarykově náměstí dobijete energii zdarma
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„V posledních letech se snažíme rozšiřovat zázemí pro cyklisty. V rámci certifikace Cyklisté vítáni a s podporou Kraje Vysočina jsme loni pořídili servisní stanici, nyní jsme na zeď budovy instalovali dobíjecí stanici. Nabíjet na ní jde elektrokola, elektrokoloběžky i mobilní telefony,“ informovala Nela Štěpánková, vedoucí oddělení cestovního ruchu Kulturních zařízení města Pelhřimova, které turistické informační centrum provozují.

Jak už bylo výše uvedeno, nabíjecí stanice byla pořízena za podpory dotace z fondu Kraje Vysočina, z titulu Infrastruktura cestovního ruchu. Dotace byla padesát procent z celkových nákladů, které činily 72 tisíc korun. Instalována byla nabíjecí stanice PowerOne, kterou může využívat až šest zákazníků najednou. Nabíjecí kabely je možné si vypůjčit v kanceláři turistického informačního centra.

„Vzhledem k tomu, že je umístěna v památkové zóně, museli jsme dbát i na vzhled. Z tohoto důvodu jsme pořídili verzi Design Case, která v historické zástavbě působí nerušivým dojmem, navíc je poměrně malá. Má velikost poštovní schránky,“ uvedla.

Nabíjecí stanice už zákazníkům slouží v testovacím režimu. „Do září bude dostupná čtyřiadvacet hodin denně a zcela zdarma. Toto období nám poslouží na to, abychom zjistili, jak a kdy je využívána. Na základě získaných dat případně omezíme hodiny, kdy bude možné nabíjet,“ sdělila Nela Štěpánková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …