Pelhřimov: Rodinné centrum nabízí pomoc při návratu do zaměstnání

13.08.2024 22:09 | Tisková zpráva

Maminky, končíte rodičovskou dovolenou a chystáte se na návrat do práce. Pak je tu pro vás následující výzva. Zapojte se do seberozvojových kurzů, které od září spouští Rodinné centrum Pelhřimov. K dispozici jsou dva typy kurzů, oba jsou dotovány z evropských peněz a zaštiťují je českobudějovická nezisková organizace Attavena (intenzivnější kurz) a Síť pro rodinu (kratší).

Pelhřimov: Rodinné centrum nabízí pomoc při návratu do zaměstnání
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Jedná se o kurzy, které mají pomoci maminkám v jejich návratu do zaměstnání, případně s jejich hledáním. Účastnice v nich pracují na zvýšení digitálních kompetencí, prohlubují komunikační dovednosti, připravují se na pracovní pohovor. Lektorky je učí, jak napsat životopis, motivační dopis, jak si vyjednat vhodné pracovní podmínky se zaměstnavatelem, část kurzů připravuje i “ uvedla Zuzana Havlová, vedoucí Rodinného centra Pelhřimov.

Jak už bylo výše uvedeno, na výběr jsou dva typy kurzů. Samy uchazečky se mohou rozhodnout, který je pro ně vhodnější, především na základě časových možností. Delší a zároveň intenzivnější je ohraničen dvěma víkendovými workshopy, které se konají mimo Pelhřimov. Kratší z kurzů trvá tři měsíce a jeho účastnice se scházejí každý čtvrtek v dopoledních hodinách.

„V obou případech se jedná o dotované kurzy, které jsou pro rodiče dětí do patnácti let věku zdarma. Přihlásit se na ně mohou i maminky s malými dětmi, u nás v rodinném centru je zajištěno bezplatné hlídání,“ informovala.

Přihlášky na oba kurzy naleznete ZDE. Na těchto stránkách zájemkyně vyplní základní údaje, další krokem je telefonická domluva či online schůzka přímo s garanty kurzů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …