Plzeň: Centrum robotiky pořádá volnočasové kroužky přímo ve školách

20.09.2024 19:45 | Tisková zpráva

Městské zařízení Centrum robotiky přišlo na začátku letošního školního roku s novinkou. Poprvé za dobu konání volnočasových kroužků pro děti je spouští přímo na základních školách. S pedagogy je vedou metodici vzdělávání a kromě vyučování žáků získávají nové vědomosti i sami učitelé. Pilotní program zkouší Centrum robotiky na čtyřech základních školách v Plzni. Cílem je ušetřit rodičům cestu a čas při převozu dětí ze školy na kroužky.

Plzeň: Centrum robotiky pořádá volnočasové kroužky přímo ve školách
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Víme, jak je logisticky složité přesouvat děti ze školy na kroužky. Vycházíme proto rodičům vstříc a poprvé jsme spustili naše kroužky zaměřené na technické a přírodovědné vzdělávání přímo ve školách. Věřím, že se systém osvědčí, a proto v roce 2025 plánuji masivní rozšíření nabídky kroužků Centra robotiky do většiny základních škol v Plzni,“ řekl Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Ve školním roce 2024/2025 vede Centrum robotiky 31 volnočasových kroužků pro děti od 6 do 15 let. 26 se jich koná přímo v Centru v Cukrovarské ulici, zbylých pět je pak ve školách. „Do pilotního programu se zapojily Masarykova ZŠ, ZŠ a MŠ Božkov, 26. a 31. ZŠ. Jsou to školy, se kterými dlouhodobě spolupracujeme a máme skvělé vztahy s pedagogy. Kroužky tam vedou sami učitelé za naší metodické podpory z hlediska technologií. Konzultujeme s nimi přípravu, když potřebují, zvládneme i tandemovou výuku. Zaštitujeme tak kvalitu volnočasového kroužku. Těší nás zájem a ochota učitelů vzdělávat děti i mimo výuku a rozvíjet své vlastní znalosti,“ uvedla Martina Jedličková, ředitelka Centra robotiky.

Centrum robotiky je součástí Správy informačních technologií města Plzně. Je jedním z aktérů Plzeňského inovačního ekosystému PINE, který podporuje technické vzdělávání a inovativní podnikání v regionu. Vzhledem k zacílení aktivit Centra robotiky na předškoláky až po 15leté žáky stojí na počátku PINE. Podněcuje v dětech zájem o polytechnické a přírodovědné obory, učí je smysluplně využívat moderní technologie. Vzdělává také pedagogy, kteří mají velký vliv na vývoj a budoucnost dětí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Plzeň: Centrum robotiky pořádá volnočasové kroužky přímo ve školách

19:45 Plzeň: Centrum robotiky pořádá volnočasové kroužky přímo ve školách

Městské zařízení Centrum robotiky přišlo na začátku letošního školního roku s novinkou. Poprvé za do…