Vsetín: Nové pružné mantinely Na Lapači již slouží

19.08.2024 10:44 | Tisková zpráva

Instalace nových pružných mantinelů včetně ochranných plexiskel na zimním stadionu Na Lapači úspěšně skončila. Mohlo se tak začít s mrazením ledové plochy. První tréninky na ní by měli hokejisté absolvovat již v pondělí 19. srpna. O tři dny později projdou nové mantinely první zatěžkávací zkouškou, když VHK ROBE Vsetín přivítá od 18 hodin v přípravném utkání slovenské Nové Zámky.

Vsetín: Nové pružné mantinely Na Lapači již slouží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Instalací nových pružných mantinelů se nám podařilo splnit nejsložitější podmínku pro účast hokejistů v extralize. Věřím tomu, že nadcházející sezona bude pro Vsetín úspěšná –ovládneme Maxa ligu, postoupíme do nejvyšší soutěže a Lapač opět zažije atmosféru extraligových utkání,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že cena nových mantinelů včetně skel, sítí, stavebních úprav a nátěrů hrací plochy činí 9,2 milionu korun, z čehož zhruba 870 tisíc korun uhradila dotace Zlínského kraje.

Pružné mantinely zvyšují především bezpečnost hráčů při hokejových utkání. V současné době jsou podmínkou pro účast nejen v extralize, ale třeba i v baráži o účast v této nejvyšší soutěži. Právě baráž o extraligu si na konci uplynulé sezony zahráli hokejisté VHK ROBE Vsetín. Zejména kvůli tehdejší absenci pružných mantinelů však nemohli k domácím utkáním proti Kladnu nastoupit ve svém domovském prostředí stadionu Na Lapači a museli vzít zavděk azylu v hale brněnské Komety. „Pružné mantinely jsme se rozhodli pořídit již v loňském roce. Nicméně kvůli komplikacím ve výběrovém řízení se instalace před uplynulou hokejovou sezonou nestihla a došlo k ní až nyní,“ vysvětlil starosta Čunek.

První zápas Na Lapači s novými mantinely sehrají vsetínští hokejisté ve čtvrtek 22. srpna proti Novým Zámkům. Jde o jedno z přípravných utkání na nový ročník Maxa ligy. Ten odstartuje v sobotu 14. září, kdy Vsetín hostí od 17 hodin Frýdek-Místek. Před úvodním buly tohoto utkání dojde k symbolickému slavnostnímu předání mantinelů do užívání nejen hokejové veřejnosti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Dům Gustava Mahlera připravuje novou výstavu fotografií

10:44 Jihlava: Dům Gustava Mahlera připravuje novou výstavu fotografií

Výstava v Domě Gustava Mahlera s prostým názvem Fotografie představuje výběr z díla Květoslava Přiby…