Žatec: Město usiluje o dotaci na obnovu parku Macerka

13.06.2024 19:27 | Tisková zpráva

Park Macerka, jednu z částí městských parků, plánuje Žatec revitalizovat za pomoci dotace Zelená infrastruktura z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Podání žádosti o dotaci schválili zastupitelé na svém dubnovém jednání.

Žatec: Město usiluje o dotaci na obnovu parku Macerka
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

„Předmětem projektu Parku Macerka bude obnova a rekonstrukce historického městského parku Macerka ve stávajícím půdorysném uspořádání s doplněním pěších spojení a zpevněných ploch, vybavenosti a parkové venkovní architektury,“ popsala záměr obnovy parku vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Obnova a vylepšení současného stavu parků je dlouhodobým záměrem města. Protože ale revitalizace bude finančně náročná, chce Žatec část výdajů pokrýt některou z dotací. Pokud by město uspělo s aktuální žádost o finanční podporu, mohly by práce začít v dohledné době a hotové by podle podmínek dotace měly být v roce 2027. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

16:14 Dobrou noc lidem v Kroměříži popřejí ponocný a jeho strážce

Dříve dbal na bezpečnost spícího města, dnes zahraje na trumpetu a popřeje dobrou noc. Řeč je o pono…