Žatec: V září začne stavba parkoviště v Nákladní ulici

23.08.2024 13:44 | Tisková zpráva

Dvě větší investiční akce zahájí město Žatec během září. Začne se stavět parkoviště pod Nákladní ulicí a proběhne druhá etapa rekonstrukce Studentské ulice.

Žatec: V září začne stavba parkoviště v Nákladní ulici
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Parkoviště pod Nákladní ulicí by mělo zajistit stání pro sedmdesát vozidel. Veřejnou zakázku zajistí společnost ERKA Žatec a město za práce zaplatí 9 milionů korun.

Vzhledem k nedostatku parkovacích míst v celém Žatci jde o důležitou stavbu. Parkovací stání mohou po dokončení využívat jak obyvatelé a návštěvníci nedalekého historického centra, tak obyvatelé sousedního Podměstí.

V září také začne další etapa rekonstrukce Studentské ulice, kde se počítá s výdaji 12 milionů korun. Opravovat se bude povrch chodníků i silnice, vzniknou nové parkovací zálivy, veřejné osvětlení, přístřešky na kontejnery a vylepšovat se bude také zeleň.

Práce budou probíhat v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Dukelská a Lva Tolstého a půjde o druhou ze tří etap rekonstrukce ulice. První část, od parku k ulici Volyňských Čechů, proběhla loni. Třetí etapa, mezi ulicemi Lva Tolstého a Volyňských Čechů, se připravuje. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

22:09 Ostrava: Obytný blok Nové Lauby byl dostavěn v historickém centru

Atraktivní místo k novému bydlení nabízí obytný blok Nové Lauby, který byl dokončen v historickém ce…