Znojmo: Krytý bazén Louka bojuje v soutěži Stavba roku 2024

05.09.2024 13:44 | Tisková zpráva

Bazén Louka, který nabízí moderní sportovní zázemí pro plavce i rekreační návštěvníky a klade důraz na udržitelnost a energetickou úspornost, byl odbornou porotou nominovaný na titul Stavba roku 2024. Jedná se již o 32. ročník prestižní celorepublikové soutěžní přehlídky těch nejlepších dokončených staveb v předcházejícím roce. Z celkového počtu 116 přihlášených staveb byly vybráno 38 těch nejkvalitnějších.

Znojmo: Krytý bazén Louka bojuje v soutěži Stavba roku 2024
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Odborná porota posuzuje několik kritérií, které musí nominovaná stavba splňovat. Hodnotí se například kvalita investičního záměru a účelnost stavby, bezbariérovost, stavební a architektonická kvalita, vhodné použití staveních materiálů i začlenění stavby do okolí.

Moderní budova Bazénu Louka stojí v areálu Městské plovárny Louka na ulici Melkusova a disponuje plaveckým, dětským a rekreačním bazénem. Ve druhém patře se nachází moderní wellness svět, který nabízí různé druhy saun, ochlazovací bazén a ledový vodopád, Kneippův chodník nebo vířivku. K relaxaci slouží odpočinková místnost a venkovní terasa. Stavba krytého bazénu byla zahájena 15. července 2021 a na její financování byla použita kombinace vlastních zdrojů města, bankovního úvěru a dotací. Celkové náklady se vyšplhaly na bezmála 293 milionů korun bez DPH.

Do hlasování se můžete zapojit i vy a podpořit stavbu krytého Bazénu Louka v kategorii Cena veřejnosti. Hlasovat můžete zde, kde nominovaný bazén naleznete pod číslem 106.

Držitelé titulů v roce 2024 získají tradičně unikátní symbolické křišťálové ocenění v designu Ronyho Plesla vyrobené sklárnou Rückl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Polské turné zahájila Moravská filharmonie v Krakově

22:05 Olomouc: Polské turné zahájila Moravská filharmonie v Krakově

Součástí prestižní přehlídky Festiwal Szymanowski byl 6. září koncert Moravské filharmonie v Krakově…