ANO: Domníváme se, že mohlo dojít k hrubému porušení pravidel pro zadávání veřejných zakázek

31.07.2024 11:17 | Monitoring

Výzva místostarostce Bohumile Beranové, týkající se nestandardních okolností ohledně městské zakázky pro jejího manžela

ANO: Domníváme se, že mohlo dojít k hrubému porušení pravidel pro zadávání veřejných zakázek
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Vyzýváme místostarostku Bohumilu Beranovou, aby vysvětlila pochybnosti, týkající se zakázky pro firmu jejího manžela Martina Berana – Kanalizace Beran. Rada města Znojma (dále RM) na své poslední schůzi, konané dne 22. 7. 2024, revokovala usnesení ze dne 11. 7. 2024, kterým byl vydán pokyn k objednání prací od firmy Beran. Předmětná zakázka, která měla být na základě usnesení RM teprve objednána, byla dle zjištění RM již několik týdnů realizována.

Podle nám dostupných informací měla tuto zakázku nestandardním způsobem objednat u firmy svého manžela buď právě paní Beranová, nebo s jejím vědomím někdo jiný. Měla to být právě paní Beranová, kdo měl údajně naléhat na pracovníky odboru investic, aby zpětně připravili podklady pro zadání objednávky tak, aby město Znojmo práce, které provedla firma jejího manžela, uhradilo z veřejného rozpočtu. Dle informací od pracovníků městského úřadu mělo jít již o několikátou zakázku, která byla zadána ve prospěch firmy manžela paní Beranové.

Domníváme se, že tak mohlo dojít k hrubému porušení pravidel pro zadávání veřejných zakázek, a vyzýváme paní Beranovou, aby vše jasně vysvětlila a vyvrátila veškeré pochybnosti. Zejména ji vyzýváme, aby vyvrátila podezření, že se jakýmkoli způsobem snažila zasahovat do procesu zadávání zakázek a že tlačila na zaměstnance úřadu, aby zakázku zadali firmě jejího manžela bez výběrového řízení.

Jelikož se paní místostarostka nedostavila na jednání RM, konané dne 22. 7. 2024, a jelikož nekomunikuje se členy vedení města, vyzýváme ji alespoň tímto způsobem, aby veškerá podezření vyvrátila. Žádáme také paní Beranovou, aby ujistila veřejnost, že se během svého působení ve vedení města nesnažila získávat zakázky nebo jakékoli další výhody pro firmu svého manžela nebo další rodinné příslušníky či známé.

Zastupitelský klub ANO Znojmo
Zastupitelský klub SPD Znojmo

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Šedesát EU poslanců si říká o třetí světovou. Já chci mír

22:14 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Šedesát EU poslanců si říká o třetí světovou. Já chci mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopisu Jana Farského, který vyzývá, aby mocnosti zr…