Berg (Zelení): Komunitní energetika? Další průtahy ministra Síkely

22.10.2022 12:53 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zákonu o komunitní energetice

Berg (Zelení): Komunitní energetika? Další průtahy ministra Síkely
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

Ministerstvo průmyslu a obchodu opět odložilo předložení zákona o komunitní energetice. Ten by měl umožnit všem aby si jednoduše a levně dokázali pomoci v energetické krizi, například výrobou energie z fotovoltaických elektráren na bytových domech, obecních bioplynek nebo větrných elektráren, a vyrobenou energii následně mezi sebou sdíleli podle toho, kde je zrovna potřeba.

„Ministr Síkela zákon slibuje už od června. Nyní se už zdálo, že bude návrh zákona zveřejněn a půjde do schvalovacího procesu, ale namísto zveřejnění jej ministerstvo v tomto týdnu z neznámých důvodů stáhlo,“ komentuje situaci Michal Berg.

"Na zákon čekají tisíce energetických projektů, které chtějí společenství vlastníků, obce, malé firmy nebo nejrůznější organizace realizovat. Každé odkládání a nejistota stojí všechny obrovské peníze, které za energii musíme platit, namísto využití vlastních zdrojů," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace