Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpořil obnovu čtyř historických domů

19.10.2024 8:13 | Monitoring

Rovných 300 tisíc korun rozdělili vsetínští zastupitelé čtyřem žadatelům, kteří se úspěšně ucházeli o dotaci z programu pro obnovu staveb.

Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpořil obnovu čtyř historických domů
Foto: Repro X
Popisek: Senátor Jiří Čunek oznamuje kandidaturu na předsedu KDU-ČSL

„V rozpočtu města Vsetín pro rok 2024 byla pro zmíněný dotační program vyčleněna částka 300 tisíc korun. O finanční podporu z něj se ucházeli čtyři žadatelé a všichni splnili formální náležitosti. Jejich požadavky ovšem převyšovaly alokovanou sumu v součtu zhruba o 25 tisíc korun. Poměrově jsme proto jimi požadované příspěvky pokrátili a zaokrouhlili do souhrnné výše 300 tisíc korun,“ uvedl starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že z celkově rozdělené částky bude 39 tisíc korun použito na výměnu oken v domě č. p. 1302 na Smetanově ulici, 204 tisíc korun na opravu a zateplení boční fasády a opravu části soklu na budově č. p. 309 a 310 na Dolním náměstí, 29 tisíc korun na opravu soklu a fasády domu č. p. 308 rovněž na Dolním náměstí a 28 tisíc korun na výměnu vchodových dveří domu č. p. 164 na Palackého ulici.

Program na obnovu staveb je zaměřen na finanční podporu oprav, zateplení a nátěry fasád, výměnu výplní otvorů a restaurování kulturních památek nebo jejich částí ve vymezeném území centra města – zjednodušeně Horní město, Dolní náměstí a Smetanova ulice. Žadatelem o dotaci může být jak fyzická, tak právnická osoba, která je vlastníkem či spoluvlastníkem nemovitosti ve zmíněné části města. „Maximální výše dotace na opravu fasád, zateplení, nátěry a výměnu oken, dveří či vrat činí 25 % a na restaurování kulturních památek nebo jejich částí až 50 % z celkových nákladů podporované aktivity. Stavební úpravy, udržovací práce či restaurování musí být realizovány vždy do 30. listopadu daného roku,“ upřesnil starosta Čunek.      

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Taiwan je absolutní špičkou ve výrobě čipů a my jsme u toho

10:11 Senátor Vystrčil: Taiwan je absolutní špičkou ve výrobě čipů a my jsme u toho

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výzkumnému centru v Brně.