DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k výsledku voleb do Evropského parlamentu 2024

18.07.2024 23:08 | Monitoring

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zúčastnila voleb do EP a obdržela v nich 12 448 hlasů, tj. 0,41%. V pořadí stran, hnutí a koalic skončila na 13. místě z 30 kandidujících subjektů. Z 19 samostatně kandidujících stran a hnutí pak skončila pak na 5. místě.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k výsledku voleb do Evropského parlamentu 2024
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT slibuje, že bude v boji za práva a ochranu zvířat, resp. v boji za jejich lepší život pokračovat dál a usilovat o prosazení priorit svého programu: např. zákaz pokusů a testování na zvířatech, přísnější tresty za týrání zvířat – nepodmíněné odnětí svobody; zákaz dlouhých transportů zvířat – např. vývozu živých hospodářských zvířat z ČR do Turecka i dalších zemí; zavedení kamer na jatkách; zákaz množíren, tzv. továren na štěňata či koťata; zákaz tzv. norování, včetně zkoušek loveckých psů z norování; zákaz používání zábavní pyrotechniky z důvodu ochrany lidí, zvířat, majetku a životního prostředí; zrušení výjimky zabíjení zvířat bez omráčení - zejména při rituálních porážkách, zákaz zvířecích rituálních obětí; zavedení zvířecí policie; zlepšení podmínek chovu zvířat, např. zákaz klecových chovů; zákaz dovozu pravých kožešin do ČR - z chovu tzv. kožešinových zvířat z jiných zemí - nepodporovat chov zvířat na kožešiny; maximální podporu, zejména finanční – na pokrytí všech nákladů, státu (krajů i měst) útulkům, azylům a spolkům zabývajícím se pomocí opuštěným, toulavým, týraným, poraněným či hendikepovaným zvířatům ad.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT připomíná, že za necelé tři měsíce ji čekají další volby, tentokráte do Zastupitelstev třinácti krajů a zároveň současně i volby senátní.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT šla do proběhnuvších eurovoleb s plnou kandidátní listinou, resp. s 28 kandidáty. Z toho bylo 25 žen a 3 muži, tzn. 90% žen a 10% mužů. První čtvrtina kandidátky byla obsazena ženami, resp. na prvních sedmi místech kandidovaly ženy. Věkový průměr kandidátů činil 52 let (u žen 51 let a mužů 58 let). Na kandidátce bylo 23 ochránců zvířat bez politické příslušnosti a 5 ochránců zvířat z řad členů strany, tzn. 83% kandidátů BPP a 17% členů strany.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je politickou stranou, která zapojuje do politiky nejvíce žen a to bez uměle vytvořených tzv. kvót. Těchto kvót některé strany využívají, aby opticky vylepšily své kandidátky o ženy, aniž by se tyto kandidátky aktivně zabývaly politikou takové strany. K DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se ženy hlásí i bez těchto kvót, neboť DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vnímají jako moderní stranu, která nabízí možnost ovlivnit dění v tomto státě, resp. v těchto volbách i EU a jako stranu, jíž není lhostejné, jak se žije nejen lidem, ale i zvířatům.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…