David (SPD): Migrace jako zdroj příjmů politiků?

26.08.2024 21:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k údajným platbám pašeráckých skupin některým německým politikům

David (SPD): Migrace jako zdroj příjmů politiků?
Foto: Archiv Ivana Davida
Popisek: Ivan David

To by mohla být motivace i pro naše činovníky s jejich přehlubokými kapsami. Starosta Solingenu, kde včera došlo k dalšímu smrtelnéímu útoku nožem, a ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska, kde se město Solingen nachází, údajně obdrželi peníze od ilegální pašerácké skupiny.

Sotva den po teroristickém a vražedném útoku v Solingenu se hlava města a zemský ministr vnitra dostali do středu dění. Oba prý dostali platby od nelegálních pašeráckých gangů. Událost je známa od jara.

Zatímco šok z vražd nožem v Solingenu v Severním Porýní-Vestfálsku je stále čerstvý, do centra pozornosti se dostávají ti politicky odpovědní. Internetový portál Apollo News připomíná, že jak starosta Solingenu Tim Kurzbach (německá sociální demokracie - SPD), tak i zemský ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska Herbert Reul (CDU - lidovci) měli v minulosti prospěch ze stranických darů od ilegálních pašeráckých kruhů. Tyto události byly odhaleny v květnu v Kölner Stadtanzeiger a veřejnoprávní televizi WDR.

Městský festival Solingen,"Festival diverzity" naplánovaný na víkend, byl ukončen v pátek večer po útoku nožem, který si vyžádal tři lidské životy. Jak uvádí Tagesschau, policie nyní zadržela osobu, která je zřejmě pachatelem. Deník Bild s odkazem na policejní popis pachatele napsal o „jižanském vzhledu“.

To vytváří možné spojení se stranickými dary pro sociální demokracii a CDU, které prý obě strany dostávaly oklikou od zločineckých pašeráckých gangů. V této souvislosti jsou zmíněni i starosta Solingenu a ministr vnitra Severního Porýní-Vestfálska. Pašeráci lidí vydělávají mimořádně vysoké částky nelegální přepravou migrantů například přes Středozemní moře nebo takzvanou balkánskou cestou. Do jejich „podnikání“ patří také vydávání padělaných nebo falešných dokladů, jako jsou povolení k pobytu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Nemůžeme souhlasit s automatickou ztrátou diplomatické hodnosti

18:09 Vondráček (ANO): Nemůžeme souhlasit s automatickou ztrátou diplomatické hodnosti

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2024 k zákonu o zahraniční službě