Felcman (Zelení): Doprava na Frýdlantsko. Na kraji už se definitivně zbláznili

09.08.2024 4:28 | Monitoring

Zatímco mají politici z vedení kraje plné ruce práce s předvolební kampaní, jejich práce jde od desíti k pěti. Za přispění pasivity především náměstka pro dopravu Jana Svitáka bylo Frýdlantsko zásadně odříznuto od světa.

Felcman (Zelení): Doprava na Frýdlantsko. Na kraji už se definitivně zbláznili
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Na Frýdlantsko vedou od Liberce tři přístupové cesty. Silnice přes Dětřichov, silnice přes Oldřichov v Hájích a železniční trať. Od 3. června je kvůli rekonstrukci uzavřená silnice přes Oldřichov.

Od 8. července je výluka na železniční trati. A nyní byla zahájena rekonstrukce silnice přes Dětřichov, plánovaný byl kyvadlový provoz řízený semafory.

„Za tímto souběhem stojí neuvěřitelné diletantství náměstka pro dopravu, Jana Svitáka. Rekonstrukci 1,6 km dlouhého úseku silnice přes Oldřichov připravil tak, že bude trvat se zimní přestávkou neuvěřitelných 1,5 roku. Zároveň se nebyl schopný dohodnout se Správou železnic, aby se termínově nekryla rekonstrukce silnice s výlukou na železniční trati,“ kritizuje Jindřich Felcman, kandidát do krajského zastupitelstva za uskupení Zelení pro kraj.

Vrcholem neschopnosti pak bylo, když krajský úřad povolil na silnici I. třídy přes Dětřichov, o kterou se stará ředitelství silnic a dálnic, omezení provozu kvůli opravám výtluků.

„Politici ve vedení kraje se alibisticky hájí, že o tom rozhodli úředníci, státní správa, do které nemohou zasahovat. To je ovšem alibismus. Vedení kraje je za fungování krajského úřadu odpovědné. Vedoucí jednotlivých odborů jsou jmenovány politickým vedením kraje,“ vysvětluje J. Felcman.

Navíc pro ŘSD měla celou akci realizovat společnost Silnice LK, tedy společnost pro údržbu silnic vlastněná a řízená Libereckým krajem. O opravě jediné objízdné trasy tedy vedení této společnosti vědělo, mělo na to ihned upozornit vedení kraje, aby s ŘSD jednalo o odložení. Namísto toho ovšem společnost Silnice LK začala silnici rozkopávat. Bizarní je, že na sociálních sítích se proti postupu ŘSD vehementně rozčiloval hejnický starosta Jaroslav Demčák, který ovšem zároveň sedí v dozorčí radě společnosti Silnice LK.

Po vlně kritiky konečně začali krajští politici pracovat a s ŘSD začali o omezení na silnici přes Dětřichov jednat. Ovšem dopadlo to opět neslavně.

„Podle posledních informací vyjednal hejtman Půta odklad opravy do 20. září, kdy skončí výluka na železniční trati.1 To je ale nesmysl. Protože silnice přes Oldřichov bude zavřená až do 20. října.2 Celý měsíc bude Frýdlantsko bez adekvátního dopravního spojení pro auta. Vyzýváme hejtmana Půtu, aby zajistil odklad opravy silnice přes Dětřichov až na období po 20. říjnu!“, uzavírá J. Felcman.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Drahoš: Podpořte mě svým hlasem, ať mohu pokračovat v práci

13:10 Senátor Drahoš: Podpořte mě svým hlasem, ať mohu pokračovat v práci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke školství