Hejtman Kuba: Najděte si čas na prevenci

09.09.2024 14:07 | Monitoring

Jihočeský kraj a Všeobecná zdravotní pojišťovna zvou všechny, kdo se zajímají o svůj zdravotní stav, na Den jihočeského zdraví a prevence. Akce se koná v pondělí 16. září 2024 na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.

Hejtman Kuba: Najděte si čas na prevenci
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje

Od 13 do 17 hodin zde budou zdravotníci, mezi kterými nebude chybět zkušený dermatolog profesor Petr Arenberger, připraveni poskytnout všem návštěvníkům vybrané zdravotní výkony a preventivní vyšetření, zkonzultovat případné obtíže a doporučit účinné kroky k péči o zdraví. Vstup je zdarma, bez nutnosti předchozího objednání.

„Je lepší nemocem předcházet než s nimi později bojovat. Odpovědnost za své zdraví je na každém z nás. Všichni máme možnost do svého života zapojit zdravotně preventivní aktivity, upravit svůj životní styl a snížit tak rizika vzniku závažných a chronických nemocí. Ať už se jedná o pravidelný pohyb, zdravé jídlo nebo pravidelné preventivní prohlídky u svého lékaře,“ upozornil hejtman Martin Kuba.

Péče o vlastní zdraví je zásadní i podle Všeobecné zdravotní pojišťovny. „Osvětě o důležitosti prevence se poslední roky věnujeme velmi intenzivně. Z našich zkušeností vyplývá, že nejvíce ceněné jsou zdravotní akce uspořádané na náměstích, kde lidé nemusí překonávat obavu z návštěvy ordinace a nutnost objednání se předem. Cestou z práce mohou zkonzultovat svůj problém či podstoupit rychlé vyšetření. Pokud nejsou výsledky uspokojivé, lékaři si klienty zvou rovnou do ordinací na další dovyšetření,“ vysvětlila důvody pořádání akce ředitelka Regionální pobočky VZP Plzeň Lenka Havlasová.

Zájemci, kteří na akci zavítají, si budou moci v mobilní ordinaci nechat zkontrolovat po letních dovolených kožní znaménka, podstoupit orientační vyšetření krevní skupiny, ověřit účinnost hygieny rukou pod UV světlem. Zjistí, jak předcházet osteoporóze, či jaké mají hodnoty BMI a tuku v těle. Mohou si nechat změřit cholesterol, krevní tlak a pulz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

4:31 Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním