Hejtman Kuba: Zachráníme ve Strakonicích házenkářskou extraligu

04.07.2024 21:03 | Monitoring

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba se spojil s vedením klubu HCB Strakonice 1921, aby projednal možnosti zachování místní házenkářské extraligy.

Hejtman Kuba: Zachráníme ve Strakonicích házenkářskou extraligu
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Hejtman Martin Kuba v Partii.

Klub se ocitl v tíživé finanční situaci, kdy městské zastupitelstvo odmítlo poskytnout potřebné prostředky na udržení nejvyšší soutěže. Kraj se rozhodl poskytnout finanční pomoc, která umožní házenkářům pokračovat v extralize.

"Peníze, které klub HCB Strakonice 1921 potřebuje na udržení extraligy a které mu vedení města Strakonic odmítlo dát, poskytneme klubu výjimečně jako kraj. Strakoničtí házenkáři se dokázali dostat na extraligovou úroveň bez jakékoli podpory a to, že jim současná vládnoucí koalice není ochotná poskytnout finanční pomoc považuji za ostudu. Jako kraj každoročně rozdělujeme mezi jihočeské kluby více než sto milionů korun z pravidelných dotačních programů. V roce 2024 jde navíc z Krajského investičního fondu více než 70 milionů korun na podporu výstavby obecních sportovišť. Města se pak logicky k podpoře svých klubů připojují a měla by na to mít nastavena schémata podpory tak, jako je máme třeba v Budějovicích. Bohužel ve Strakonicích není vedení města dlouhodobě schopné takové schéma nastavit. Vymlouvat se na nedostatek peněz ve chvíli, kdy všechna města dostávají z daňových výběrů stále více finančních prostředků, považuji za nefér. Fakt nechci, aby klub s více než stoletou historií doplácel na krátkozrakost a neschopnost politiků, kteří město vedou. Proto jsme se s mým náměstkem Tomášem Hajduškem spojili se zástupci strakonické házené a domluvili jsme se, že jim pomůžeme. Probral jsem vše s náměstkem pro sport Pavlem Klímou i s ostatními kolegy v koalici a rozhodli jsme, že v této chvíli klubu jednorázově pomůžeme, aby Strakonice o extraligu nepřišli," uvedl hejtman Kuba a zároveň poděkoval politickým klubům ANO, Starostové a Piráti, kteří jsou v krajském zastupitelstvu v opozici. "Se všemi jsem situaci probral a všichni mi dnes slíbili, že náš návrh na záchranu strakonické házené v extralize na zářijovém zastupitelstvu podpoří. Vážím si toho," zdůraznil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Decroix (ODS): Fakt musím čelit tomuhle a bát se, že bude hůř?

14:17 Decroix (ODS): Fakt musím čelit tomuhle a bát se, že bude hůř?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k radikalizaci společnosti.