Slavnostní předání certifikátů se uskutečnilo ve čtvrtek 29. září v rámci festivalu gastronomie a nápojů Olima během podzimní etapy výstavy Flora Olomouc. Kromě toho se udělovala i značka Výrobek OK.
„Téma regionálních potravin není důležité jen na krajské úrovni, ale pravidelně ho zdůrazňuji také v rámci Komise Rady Asociace krajů České republiky pro zemědělství a venkov,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.
Značku Regionální potravina v krajské soutěži získalo celkem devět producentů, ocenění Výrobek Olomouckého kraje s právem označení „Výrobek OK ®“ pak směřovalo k patnácti výrobkům.
„Značka Regionální potravina upozorňuje zákazníka při nákupu hned na dvě důležité věci – jednak jde o kvalitní výrobek a pak také o produkt, který pochází přímo z našeho regionu. Jsem proto velmi rád, že se počet kvalitních potravin našich regionálních producentů neustále rozšiřuje,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, územního plánování a rozvoje venkova.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.