Hejtmanka Mračková Vildumetzová: S evropskou dotací by se měly dělat velké stavební akce

21.02.2019 22:41 | Zprávy

Komentář na facebookovém profilu k plánovaným investicím do silnic Karlovarského kraje.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: S evropskou dotací by se měly dělat velké stavební akce
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

546 milionů korun vloni směřovalo do rekonstrukcí, oprav a výstavby nových silnic II. a III. tříd v našem Karlovarském kraji. Jednalo se přitom o 101 kilometrů opravených povrchů a celkem 15 mostů. Jen z rozpočtu Karlovarského kraje šlo do oprav silniční sítě okolo 222 milionů korun a přes 164 milionů kraj dostal ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Další nemalé finance se nám podařilo získat z Integrovaného regionálního operačního programu a z programů přeshraniční spolupráce. Z těchto peněz se dotuje například vybudování obchvatu Mariánských Lázní, nebo silniční spojení z Plesné do německého Bad Brambachu. Na letošní rok počítá náš kraj zhruba se stejnou výší příspěvku pro Krajskou správu a údržbu silnic, jako byl v loňském roce. Pokračovat budou stavby průtahu Dubinou na Karlovarsku, dokončovat se bude silnice v úseku z Vřesové do Tatrovic na Sokolovsku, chystá se oprava mostu ve Valech na Chebsku. S evropskou dotací by se měly dělat velké stavební akce, mimo jiné modernizace silnice Hlinky–Bochov na Karlovarsku a křižovatka Anenské údolí mezi Kraslicemi, Olovím a Rotavou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Policie skočila Rakušanovi na špek

20:11 Hašek (PRO): Policie skočila Rakušanovi na špek

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navyšování platů u policie.