Kolář (TOP 09): Téma ruských majetků v Česku s naší bezpečností úzce souvisí

13.10.2024 16:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyvlastnění ruského majetku na území České republiky

Kolář (TOP 09): Téma ruských majetků v Česku s naší bezpečností úzce souvisí
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Je dobře, že Jan Lipavský zůstává ministrem zahraničí. Přehlednost a srozumitelnost navenek je v téhle době klíčová. Do voleb ale zbývá ještě necelý rok a vláda by ho měla využít k práci. Je toho spousta potřeba dotáhnout.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

96%
0%
hlasovalo: 16386 lidí

Osobně se budu snažit pomoct skvělé iniciativě pana ministra na omezení pohybu rusů po Schengenu. Ta je naprosto zásadní pro naši bezpečnost, a proto o tom budu přesvědčovat naše kolegy v Evropském parlamentu, ať má tenhle návrh v Evropě maximální podporu.

Blbý ale je, že je tu pořád téma ruských majetků v Česku. To je další věc, která s naší bezpečností úzce souvisí. Je to jen jinej kus čokolády ve stejné bonboniéře.

Zákon o vyvlastnění jsem připravoval letos, ale neodjel se mnou do Bruselu. Návrh pořád leží u kolegů v Poslanecké sněmovně a TOP 09 se ho chopila, vzala si ho za vlastní. Pan ministr má skvělou příležitost narovnat tenhle letitý nesmysl, který naprosto prokazatelně nahlodává bezpečnost Česka.

Na začátku listopadu se ve sněmovně koná kulatý stůl, který chystá Michal Zuna společně s Asociací pro mezinárodní otázky, kde kolegové tohle téma znovu otevřou. Budu rád, když se přestane chodit kolem horké kaše, přestane s hledáním důvodů, proč něco nejde, a všichni, kteří mají ještě spoustu času vytěžit své politické mandáty, spojí síly a dotáhnou to.

A zapojit se můžete i vy. Na podporu toho návrhu jsem dal dohromady petici. Klidně ji podepište na pár kliknutí ZDE. Díky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 17 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Platy mají držet krok s produktivitou práce

18:05 Michálek (Piráti): Platy mají držet krok s produktivitou práce

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na stávku pracovníků justice