Liška (STAN): Do Senátu chci, abych mohl zabránit věcem, škodícím našemu kraji

21.07.2024 22:01 | Monitoring

Poslanec je v rámci loajality svým způsobem docela svázaný. Jako senátor budu, doufám, mít daleko širší prostor zasáhnout efektivně tam, kde to je potřeba, aby neprošly věci, které našemu kraji a regionu ve skutečnosti strašně škodí.

Liška (STAN): Do Senátu chci, abych mohl zabránit věcem, škodícím našemu kraji
Foto: STAN
Popisek: Petr Liška

Oslovil mě jeden redaktor s dotazem, proč chci být senátorem za Litoměřicko, což by znamenalo zánik mého poslaneckého mandátu. S dovolením svou odpověď zveřejním i zde:

Můj osobní motiv, proč chci být senátorem, je, že pro mě představuje způsob, jak být na parlamentní úrovni blíž regionu, ze kterého pocházím, kde žiju a kde se snažím pomáhat už několik desetiletí z různých úrovní. Vidím taky, jak málo je občas ze sněmovny vidět na každodenní problémy obcí a regionů.

Jeden poslanec je v rámci loajality svým způsobem docela svázaný. Jako senátor budu, doufám, mít daleko širší prostor zasáhnout efektivně tam, kde to je potřeba, aby neprošly věci, které našemu kraji a regionu ve skutečnosti strašně škodí. Příkladů, o kterých bych mohl vyprávět, je víc než dost.

Pravomoc jednat o rozpočtu není pro mě to, co by mě motivovalo zůstat ve sněmovně, a ano, v zásadě máte pravdu v tom, že samozřejmě senát představuje politickou kulturu, která je mému vnímání politiky bližší, než to, co se poslední dobou odehrává ve sněmovně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Petr Liška

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zbyněk Linhart byl položen dotaz

Zálohy pet láhví

Proč zavádět něco, když podle mě systém třídění odpadů u nás funguje dobře? A je to tak, že pet lahve budu muset vracet nesešlapané, což dělám, když je třídím? Protože jestli ano, tak netuším, kde je mám v malém bytě skladovat a běhat s každou petkou do obchodu je nesmysl. A to bude vykupovat každý ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nepil (ANO): Zpověď oběti Ivana Bartoše!

15:06 Nepil (ANO): Zpověď oběti Ivana Bartoše!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebného řízení.