Lukl (STAN): Teplárna Kyjov přispěla Kyjovu na kroužky dětem

19.08.2022 15:54

Na základě dohody o vzájemné spolupráci poskytne Teplárna Kyjov v letošním roce městu Kyjov čtvrt milionu korun. Dodatek ke smlouvě podepsal předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník se starostou Františkem Luklem. Peníze půjdou na úhradu kroužků a volnočasových aktivit pro děti.

Lukl (STAN): Teplárna Kyjov přispěla Kyjovu na kroužky dětem
Foto: Archiv PL
Popisek: František Lukl

„Tuto oblast podporujeme dlouhodobě. Již v minulosti jsme poskytli příspěvek na zřízení stipendijního fondu pro nadané děti nebo sportovním klubům, které se věnují dětem,“ uvedl předseda představenstva Teplárny Kyjov Petr Jeník.

„Kvůli inflaci a rostoucím cenám hledáme možnosti, jak v těžké době našim občanům pomoci. Příspěvek na úhradu kroužkovného pro děti je jedno z opatření, které s kolegy v zastupitelstvu připravujeme. Jsem proto moc rád, že se k této naší aktivitě Teplárna Kyjov připojila,“ dodal starosta Kyjova František Lukl.

Dohoda o vzájemné spolupráci byla uzavřena v roce 2015 a od té doby poskytla teplárna městu celkem dva miliony. Peníze byly využity například na stavbu nového dětského i parkourového hřiště, obnovu kulturního areálu Jančovka nebo na pořádání kulturních akcí ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.