Mádlová (ANO): Hospodářství je v ohrožení kvůli ministru Bartošovi

06.09.2024 10:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení.

Mádlová (ANO): Hospodářství je v ohrožení kvůli ministru Bartošovi
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

CO JEŠTĚ SE MUSÍ STÁT, ABY BARTOŠ REZIGNOVAL?

Na to jsem se dnes ministra ptala na Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Jednali jsme o stále nefunkční digitalizaci stavebního řízení. Slyšeli jsme řadu věcí z praxe. Včera systém nefungoval vůbec. Šablony jsou stále k ničemu, proces se prodloužil, úředníci hrozí odchodem. Nic se nemění. Více než 2 měsíce po spuštění je systém stále k ničemu. Všechno se pouze zhoršilo.

Hospodářství je v ohrožení. Stavebnictví tvoří významnou součást naši ekonomiky a nám hrozí, že významně zpomalí. Zdůrazňuji, že stejné zkušenosti jako my sdíleli i poslanci koalice. Odmítají už údajně přihlížet a obhajovat nefunkční systém.

Pan ministr připouští “objektivní nedostatky”, ale neslyšeli jsme, kdy bude systém plně funkční. Neslyšeli jsme, kdy pan ministr vyvodí svoji osobní odpovědnost. Postupně se prý snaží systém zlepšovat. 2 měsíce po spuštění?! To snad už není možné. Premiér sám mi napsal, že systém zatím zdaleka neplní jeho očekávání. Kdy tedy začne situaci řešit? Je nutné, aby za tuhle pěknou lednici, která nechladí, nesli odpovědnost všichni v čele s Bartošem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Nejen vyplavení obyvatelé Staré Poruby dnes potřebují naši pomoc

9:15 Zaorálek (SOCDEM): Nejen vyplavení obyvatelé Staré Poruby dnes potřebují naši pomoc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním