Mašek (ANO): Máme tady jednoho pána s „hroší kůží“

20.06.2024 13:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k deseti otázkám novinářů o kauze střelby na FF UK, které ministr vnitra Rakušan nezodpověděl

Mašek (ANO): Máme tady jednoho pána s „hroší kůží“
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Máme tady jednoho pána, co si původně myslel, že bude učit děti, a nakonec se řízením osudu a zřejmě omylem stal ministrem vnitra. Je to opravdu pán s „hroší kůží“. Když mu policie pozatýkala půlku jeho kámošů z partaje, kterou vedl, nenašel důvod k rezignaci! I když podle nejen mého názoru byl v šifrované komunikaci s členy zločinecké skupiny, minimálně měl šifrovaný telefon, se kterým si v té zločinecké skupině volali.

A co dnes? Dnes má pod sebou mimo jiné policii, za tu má i zodpovědnost. Vedení pražské policie nezvládlo zákrok na Filozofické fakultě, zemřelo 14 studentů. Důvod k rezignaci? Pro pana ministra, ani v nejmenším! Jeho neschopnost, či snad všehoschopnost je do očí bijící.

Pane Rakušane, tohle je naprostá tragédie. Jak může člověk s takovou "hroší kůží" řídit ministerstvo vnitra? Vaše nezodpovědnost je neomluvitelná. Je načase, abyste se postavil čelem ke svým chybám a vzal na sebe zodpovědnost za své činy.

Demisi na stůl. Okamžitě. Děkujeme!

Už toho bylo dost. Pane Rakušane, odstupte a dejte prostor někomu, kdo tuto roli zvládne s důstojností a odpovědností.

Deset nezodpovězených otázek novinářů z novinek.cz snad na odstoupení stačí, pane ministře!

1. Z usnesení policie zveřejněného v médiích vyplývá, že pachatel byl v budově fakulty už půldruhé hodiny před střelbou a že v té době ho tam hledalo několik policistů. Jenže prověřili pouze přízemí a částečně 1.patro, zatímco střelec byl až ve 4.patře. Přijde Vám takový postup policie v pořádku?

2. Nešlo o podcenění situace ze strany policie a také o nedostatečnou prohlídku?

3. Policie měla už při pátrání po budoucím střelci ještě před jeho útokem na FF podezření, že nejde jen o sebevraha, ale že může být nebezpečný i okolí. Je tomu podle Vašich informací tak?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

8:09 Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

Aby obrana naší země fungovala tak, jak má, generál Karel Řehka a ministryně obrany Jana Černochová …