Ministr Bartoš: Předpokládám, že bezpečnostní kritéria byla naplněna

12.09.2024 15:14 | Monitoring

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 12. září 2024 – odpověď na interpelaci poslance Králíčka k bezpečnosti aplikace eDoklady

Ministr Bartoš: Předpokládám, že bezpečnostní kritéria byla naplněna
Foto: ČT24
Popisek: Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš v pořadu Interview ČT24

Portál, nebo respektive eDoklady jako takové, tedy aplikace, která umožňuje zobrazit informace, které v tuto chvíli jsou uloženy v centrálních registrech, jsou rozvojem portálu občana, který využívá v tuto chvíli cloudové služby Microsoft Edge, to znamená, jsou využita stejná úložiště, která jsou používána na portálu občana. Tedy proto, aby se z registru vlastně vygenerovalo to digitální dvojče eDokladů.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7076 lidí

eDoklady neukládají žádná data takové povahy, aby bylo nutné je ukládat ve státním cloudu, tedy v cloudu čtvrté úrovně. Samozřejmě ten můj sen do budoucna je takový. A nastartovali jsme teda konečně i ten projekt toho cloudu státního, byť si myslím, že to mělo běžet dávno a že to mělo běžet rychleji. Já asi v tuto chvíli nedokážu dekomponovat jednotlivé paragrafy nebo jednotlivé vyhlášky, které jste zde zmínil.

Já předpokládám, že ta bezpečnostní kritéria byly naplněny. A vzhledem k tomu, že samotné eDoklady jako takové jsou skutečně derivátem informací, které vy si můžete zapnout nebo vypnout, i jejich sdělení na portálu občana, tak splňují vlastně ty podmínky, podobně jako třeba apka portálu občana. Samozřejmě bezpečnostní testy probíhaly.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…