Ministr Stanjura: Zachování výroby oceli v Česku

28.07.2024 12:16 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výrobě oceli.

Ministr Stanjura: Zachování výroby oceli v Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Zbyněk Stanjura

Zachování výroby oceli v Česku, hlavní téma jednání ohledně budoucnosti Liberty Ostrava a jejích zaměstnanců s Moravia Steel. Vedení společnosti nám dnes představilo svůj plán, který by dle nich zachoval tzv. druhovýrobu v Liberty a tím i nemalé části pracovních míst. V případě, že by insolvenční správce přijal návrh Moravia Steel na odkoupení části Liberty Ostrava, zaměstnanci by se poté do tohoto provozu mohli vrátit zhruba měsíc poté. Ve střednědobém horizontu by Moravia Steel mohla udržet i produkci tzv. zelené oceli, jejíž výroba probíhá bez využití uhelné energie a používá se při tom nová technologie elektrických obloukových pecí. Na tento moderní způsob výroby se v současnosti zaměřuje právě Moravia Steel ve svých Třineckých železárnách.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bubeníček (KSČM): Máme velkou šanci uspět

12:22 Bubeníček (KSČM): Máme velkou šanci uspět

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajským volbám.