Mitáček (STAN): Chceme zlepšit dopravní obslužnost ZOO Lešná

24.06.2024 16:32 | Tisková zpráva

Zlínský kraj podpořil částkou 25 mil. Kč další rozvojovou etapu v ZOO Zlín, konkrétně se jedná o podporu projektu Karibuni II.

Mitáček (STAN): Chceme zlepšit dopravní obslužnost ZOO Lešná
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ivo Mitáček, nezávislý kandidát, odborník na krizovou komunikaci a bezpečnost

V její první etapě půjde o vybudování záchranného a chovného centra CITES pro ohrožené lvy. Zastupitelé STAN rovněž podpořili schválení poskytnutí individuální investiční dotace na projekt s názvem: „Domov pro seniory Hornolidečska“.

Zlínská zoologická zahrada je největším lákadlem pro návštěvníky nejen z našeho kraje, ale ze všech okolních regionů Česka, Slovenska, Polska nebo Rakouska. Atraktivitu zoo zvyšuje nejen soustavný a systematický rozvoj, ale především enormní zájem návštěvníků oceňujících celkový koncept zahrady a jednotlivé chovy. ZOO Zlín má ambici dosáhnout nebývalé mety až 1 mil. návštěvníků za rok. To ji staví v našem kraji na první místo ze všech nabízených atrakcí v destinačním managementu regionu.

„S rozvojem uvnitř zoo se ale zapomnělo na související rozvoj jeho okolí před branami zahrady. Kapacitní parkovací plochy již nestačí soustavnému náporu návštěvníků, v okolí je nevyhovující a složité dopravní řešení jednotlivých komunikací, kritická je nepřehledná a nebezpečná křižovatka před hlavním vchodem, stejně jako k uklidnění dopravy nepřispívá totálně zmatečná a nepřehledná změť dopravních a informativních značek, křížení cyklostezek, frekventované chodníky a přechody pro chodce, stejně jako zmatečné přejíždění řidičů mezi placenými a neplacenými parkovišti,“ sdělil krajský zastupitel za STAN Ivo Mitáček.

Cílem je realizovat celkový koncept řešení okolí zahrady, které bude pro návštěvníky, ale i místní obyvatele přívětivé, uspokojující a kvalitně odbavující očekávané nápory lidí. Řada jednání se již vede, včetně napojení budovaného dálničního přivaděče i řešení nových parkovacích ploch. V návrhu je i varianta zcela nových vstupů do zoo, které by komfortně odbavily vysoké počty návštěvníků. „Bez společné komunikace mezi Zlínským krajem, městem Zlín a zástupci zoo to nepůjde. Jsem rád, že už nyní se společně scházíme a hledáme možná řešení,“ doplnil Ivo Mitáček.

Zastupitelstvu Zlínského kraje byl předložen k projednání a ke schválení také bod k poskytnutí individuální investiční dotace na projekt s názvem: „Domov pro seniory Hornolidečska“. Žadatelem je obec Horní Lideč a celkový dotační objem, který má kraj poskytnout je 36 mil. Kč. "Tento návrh jsem velmi ráda podpořila nejen proto, že se jedná o záležitost mého regionu, ale také i proto, že obecně je správně, aby senioři v jakýchkoliv oblastech kraje měli možnost být co nejblíže svému domovu a především rodině," říká Eliška Olšáková, členka Zastupitelského klubu STAN.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

4:28 Michálek (Piráti): Miliardové zakázky do firem premiéra už se nebudou opakovat

Právě jsem předložil důležitou opravu zákona o veřejných zakázkách. Díky ní premiér ani ministři neb…