Okamura (SPD): Čeští zemědělci jsou v nouzi. Propad cen komodit, nespravedlivý systém kvót a dotací

05.08.2024 15:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zemědělství.

Okamura (SPD): Čeští zemědělci jsou v nouzi. Propad cen komodit, nespravedlivý systém kvót a dotací
Foto: archiv
Popisek: Lídr SPD Tomio Okamura na besedě v Praze

Neschopnost Fialovy vlády je obří a čeští zemědělci jsou v nouzi. Propad cen komodit, nespravedlivý systém kvót a dotací, ztráta tradičních trhů, byrokracie, likvidační Green Deal, politické protežování biopaliv… a na náš potravinářský trh se dostává protekční obilí z Ukrajiny. Výměra zemědělské půdy se zmenšuje, počty hospodářských zvířat se snižují, což vede k poklesu výroby kvalitních českých potravin.

Pokud státy, které k nám vyvážejí, budou v krizi, tedy bez vlastní nadprodukce, tak se k nám zboží nemusí dostat! V první řadě zajišťují dodávky doma na vlastní trh, a až potom na trhy jiné. Zároveň je třeba zdůraznit, že potravinový trh, na kterém fungujeme, je pokřivený, a to jak evropský, tak i světový. Je to tím, že si každý vyspělý stát snaží zajistit základní životní potřeby pro své obyvatele, má mnoho kvót a pravidel protlačených v rámci EU i nad rámec EU, přičemž ještě využívá i své vlastní prostředky k ovlivnění trhu přes domácí legislativu.

Green Deal pak přináší zdražování a ohrožuje české občany, domácnosti, průmysl i pracovní místa. Evropa potřebuje otočit svůj propad a jít opět nahoru, bohužel zelené šílenství k tomuto výsledku rozhodně nepovede. Jde o centrálně řízený pokus o naše brutální ponížení: udělat z vlastního bydlení, z osobního automobilu, masa k jídlu nebo z dovolené luxus dostupný pro úzkou vrstvu elitářů.

Pokud bude SPD ve vládě, NEBUDEME GREEN DEAL RESPEKTOVAT! Prosadíme také vytvoření stejných podmínek pro české zemědělce a vyrovnané podmínky v dodavatelském řetězci. Nesmyslnou byrokracii zrušíme!

GREEN Deal není ochrana přírody, ale daňová reforma, která má jediný cíl. Brutálně zvýšit lidem daně a poplatky, aby se vládnoucí politici a jejich spřátelené firmy pořádně napakovali.

Čeští zemědělci si nevymáhají žádná privilegia. Pouze chtějí krmit národ a aby ze své dřiny mohli důstojně žít. EU a Fialova vláda se nijak netají tím, že evropské zemědělství chtějí Green Dealem zeleně transformovat, tedy zlikvidovat! Zabraňme jim v tom. Jsme proti asociální vládě pětikoalice, která Green Deal podporuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Nový parkovací dům trutnovské nemocnice bude mít kapacitu 275 míst

18:09 Hejtman Červíček: Nový parkovací dům trutnovské nemocnice bude mít kapacitu 275 míst

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje dnes schválilo příslib financování výstavby nového parkovacíh…