Pekarová Adamová (TOP 09): LGBT komunita by měla mít stejná práva a povinnosti

28.10.2022 14:03 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nenávisti vůči sexuálním menšinám

Pekarová Adamová (TOP 09): LGBT komunita by měla mít stejná práva a povinnosti
Foto: Screen vysílání CNN Prima News
Popisek: Markéta Pekarová Adamová v Partii

LGBT+ komunita často čelí předsudkům, výhrůžkám a dehonestaci. Slovenský pachatel dvou vražd několik hodin před činem zveřejnil nenávistný manifest proti LGBT+ osobám a Židům a vyzval k násilí vůči nim. V Nitře byli před týdnem napadeni dva gayové. Co udělali? Dali si pusu.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Nejen tyto události jsou odstrašujícím příkladem toho, kam až mohou předsudečné projevy vést. Kam může vést, když z někoho budeme dělat druhořadé lidi. LGBT komunita by měla mít stejná práva a povinnosti, jako my všichni ostatní. Nejsou jiní a nemělo by se s nimi jinak zacházet.

Dlouhodobě podporuji stejnopohlavní manželství. Často slýchám argumenty typu "chtějí něco, co jim nepatří, to je naše". Nikoliv. Nechtějí více, než máme my. Chtějí to stejné.

Nikdo v naší zemi se nesmí bát vzít partnera za ruku, protože ho má rád. Ráda bych, abychom žili ve společnosti, která nemá své maximum v tom, že homosexuály toleruje, nebo je k nim lhostejná, ale která je považuje za svou přirozenou součást. Láska není ideologie.

Přijala jsem výzvu "Společně proti nenávisti" a budu dělat vše pro to, aby žádný člověk nemusel svou lásku ze strachu schovávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hilšer: TOP 09. Smutný obrázek současné doby

9:15 Senátor Hilšer: TOP 09. Smutný obrázek současné doby

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rošádě na ministerském postu TOP 09.