Pekarová Adamová (TOP 09): Snahy o intenzivnější česko-polský dialog jsou existenčně nutné

30.08.2024 17:17 | Monitoring

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová přijala předsedu polského Sejmu Szymona Hołowniu. Hlavním tématem společného jednání byla vzájemná meziparlamentní spolupráce v kontextu aktuální politické i bezpečnostní situace ve střední Evropě. Oba předsedové se spolu setkají ještě jednou dnes večer na mezinárodní konferenci Globsec.

Pekarová Adamová (TOP 09): Snahy o intenzivnější česko-polský dialog jsou existenčně nutné
Foto: Interview ČT24
Popisek: Markéta Pekarová Adamová v pořadu Interview ČT24

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová dnes dopoledne přijala maršálka Sejmu Polské republiky Szymona Hołowniu.

„Spolupráce mezi našimi zákonodárnými sbory má dlouhou tradici a mě upřímně těší, že v ní i nadále pokračujeme. Meziparlamentní skupina přítel Polska u nás ostatně patří k jedné z nejpočetnějších vůbec,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

„Středoevropský region dnes prochází politicky velmi složitým obdobím. Obě naše země navíc čelí mimořádně závažným bezpečnostním výzvám v souvislosti s trvající brutální ruskou agresí proti Západu. Snahy o intenzivnější česko-polský dialog a těsnější partnerství jsou proto nejen smysluplné, ale dokonce existenčně nutné,“ dodala předsedkyně Poslanecké sněmovny.

Paní předsedkyně se svým polským protějškem vystoupí ještě dnes večer v panelové debatě v rámci prestižní mezinárodní bezpečnostní konference Globsec. Spolu s dalšími řečníky se budou zabývat mimo jiné tématem důsledků nedávných voleb do Evropského parlamentu, problematikou sílícího populismu či otázkou inovativních způsobů řešení naléhavých potřeb občanů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Kraj není jen rozlehlá budova na náměstí

16:02 Schillerová (ANO): Kraj není jen rozlehlá budova na náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajským volbám