Pekarová Adamová (TOP 09): TOP 09 je je plná talentovaných, tvůrčích osobností

03.07.2024 12:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k 15. výročí založení strany

Pekarová Adamová (TOP 09): TOP 09 je je plná talentovaných, tvůrčích osobností
Foto: Repro: Poslanecká sněmovna
Popisek: projev Markéty Pekarové Adamové na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 19.03. 2024

Milí přátelé, slavíme významné jubileum - 15 let od založení naší milované TOP 09. A mně je velkou ctí, že právě tolik let jsem i já její součástí.

Moje cesta k zapojení do politiky nebyla přímočará. Ač jsem se aktivně zajímala o veřejné dění, tak jsem politiku jako svou budoucí cestu neplánovala. Na gymplu jsem zpívala ve sboru i sólově, sportovala, ale taky, pravda, chodila do domovů pro seniory diskutovat o přínosech členství v EU. Mé teenagerské “disputace” s levicově zaměřeným tátou byly poměrně ostré a svým způsobem šlo o mé první politické zkušenosti. Rozhled i nadhled jsem pak získávala nejen na obou univerzitách, které jsem studovala, ale také díky dobrovolnické práci v dětských domovech v Arménii, Maroku či Srbsku.

Anketa

Je dobře, že Babiš zakládá frakci s Orbánem a rakouskými Svobodnými?

98%
1%
hlasovalo: 10935 lidí

Zlom pro mne nastal za premiéra Jiřího Paroubka. To on mě motivoval vstoupit do politiky! Jeho populismus (dodnes si pamatuju billboardy se slibem 13. důchodů) a nezodpovědný přístup k řízení země mě dovedly k rozhodnutí, že se chci sama angažovat. Když záhy vznikla TOP 09, konvenoval mi její program, odvaha prosazovat i nepopulární, ale tolik potřebné kroky, jasně proevropský postoj i ekonomicky liberální směřování. Přihlášku jsem vyplnila ještě v červnu 2009.

Nikdy bych si tehdy nemyslela, že budu dělat víc než pomáhat jako řadový člen. Podílet se na kampaních, rozdávat letáky v ulicích. Ale kolegové tomu chtěli jinak - přesvědčili mě, ať kandiduji v komunálních volbách. V 26 letech jsem na komunální úrovni, díky důvěře voličů, postupně získávala zkušenosti a odpovědnost. Uběhlo hodně času, a já dnes mohu říci, že rozhodnutí vstoupit do TOP 09 bylo jedno z nejlepších v mém životě. Chtěla bych moc poděkovat za podporu, které se mi od Vás dostává!

Občas někoho slyším, jak říká - to či ono už není stejné jako dřív. A je to pravda. Ani nemůže být! Vše se mění, je to podstata fungování světa, společnosti. Kdo se nevyvíjí a ustrne na místě, tomu ujede vlak. I TOPka se mění a vyvíjí. Jedno zůstává stejné - tvoří ji aktivní lidé, kterým záleží na okolí, na světě, v němž žijí, na budoucnosti, nežehrají na osud, ale berou ho do svých vlastních rukou. Toho si na naší straně nesmírně vážím. Že je plná talentovaných, tvůrčích osobností, s úctou k tradici, ale dbajících na prosperitu, schopných přebírat odpovědnost. Za životy své i druhých. Díky Karlu Schwarzenbergovi a Mirku Kalouskovi za to, že jim tuto možnost dali.

Přeji naší straně vše nejlepší k tomuto významnému výročí a děkuji všem kolegům a kolegyním za jejich nasazení a spolupráci. Společně budeme i nadále pracovat pro prosperitu a dobrou budoucnost naší země a jejích obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 54 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Sebechvála nejenomže nezapáchá, ona přímo smrdí., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 03.07.2024 12:35:34

|  7 |  0

Další články z rubriky

Pokorná Jermanová (ANO): ČT? Lidé, když už platit musí, mají mít právo si určit za co

20:18 Pokorná Jermanová (ANO): ČT? Lidé, když už platit musí, mají mít právo si určit za co

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke změně systému placení koncesionářských poplatků.