Peštová (ANO): Pokud zákon neřeší, že budou vznikat nové byty, tak je k ničemu

10.07.2024 17:04 | Monitoring

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 10. července 2024 k vládnímu návrh zákona o poskytování některých opatření v podpoře bydlení.

Peštová (ANO): Pokud zákon neřeší, že budou vznikat nové byty, tak je k ničemu
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Já děkuji za slovo, paní předsedající. Tak, pane ministře, jako když jsem to bedlivě sledovala nebo poslouchala, tak vlastně tento zákon neřeší nové byty. Ten řeší stávající situaci a snažíte se nějakým způsobem tu situaci v současné době vyřešit touto novelou nebo tímto zákonem. V každém případě vy jste zmínil Ústecký kraj, třeba město Most už v současné době dělá to, že vykupuje byty v těchto problematických lokalitách a snaží se potom samozřejmě poté, co vykoupí určité množství, je zpátky osídlit, nebo jak bych to řekla, dát tam ty neproblematičtější nebo méně problematické obyvatele. V každém případě to, co vy tady navrhujete, tak to v současné době už ty realitky umí. Ta realitka, když půjdu do nějaké realitní společnosti, řeknu, že chci pronajmout svůj byt, oni jsou schopni mi ho i správcovat, to znamená, že mi budou hlídat to, aby když tam bude nějaká problematická rodina, tak samozřejmě oni už jsou v těch mezích zákona schopni s tím člověkem nebo s tou rodinou pracovat a dostat ho z toho bytu, protože třeba neplatí nájem a tak dále. Já si spíš myslím, že pokud tento zákon neřeší tu problematiku v tom, že budou vznikat nové byty, to znamená nová výstavba, tak je k ničemu, protože akorát tady oprašujete něco, co už na tom trhu v současné době je, a jediné, co vidím, že vznikne, tak vzniknou nová pracovní místa pro neziskové společnosti a nějakým způsobem se ještě postaráte lépe o ty realitní společnosti. To je jediné, co z toho dostávám. Takže pokud tedy jsem to pochopila špatně, tak budu ráda, když mi to vysvětlíte, ale já jinou podstatu v tomto zákoně prostě nevidím.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…