Pospíšil (TOP 09): Ve vztahu ke zvířatům se musí změnit chování státních institucí

18.07.2024 10:21 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pozměňovacímu návrhu Ústavy ČR, v němž je zakotvena ochrana zvířat jakožto individuálních jednotlivců

Pospíšil (TOP 09): Ve vztahu ke zvířatům se musí změnit chování státních institucí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Na začátku letošního června podala skupina poslanců včetně Markéty Pekarové Adamové z TOP 09 pozměňovací návrh Ústavy ČR. V jeho rámci je také zakotvena ochrana zvířat jakožto individuálních jednotlivců. To by zvířatům přineslo silnější pozici u soudu v případech týrání.

Osobně tuto iniciativu moc vítám a děkuji za ni! Jsem rád, že TOP 09 je u toho a pokračuje ve své dlouhodobé podpoře ochrany zvířecích práv.

Je ale důležité, aby se pak změna Ústavy promítla do konkrétních zákonů a aby se jimi začaly řídit státní orgány, což se do této doby bohužel dělo zřídka. V rámci úprav trestního zákoníku se sice podařilo zpřísnit tresty za týrání zvířat, ale české soudy se tím moc neřídí a nadále ukládají většinou jen podmíněné tresty!

Proto tedy zdůrazňuji, že se musí především změnit chování českých státních institucí ve vztahu ke zvířatům. Tomu by tato změna Ústavy měla pomoci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.