Vážení spoluobčané, dámy a pánové, vítám vás v mém pořadu Čau lidi, netradičně. Budu mluvit o českém pivu, české hospodě, české gastronomii. Chtěl bych všechny, kteří podnikají v tomto oboru podpořit. Protože gastronomie a naše hospody byly nejvíc postižené v rámci pandemie.
Spolupracovali jsme se zástupci oborových organizací, a hlavně s Lubošem Kastnerem, který přišel s projektem Bezpečná restaurace. A já bych skutečně chtěl ocenit bojovnost a kreativitu hospodských a restauratérů, jak se s tím poprali. Teď už skončili kompenzace. Já jim samozřejmě velice fandím, a musíme jim fandit všichni.
Otevřeli jsme minulý týden restaurace, hospody. Zajděte na pivo, podpořte je všechny. Já jsem v minulosti jako ministr financí podpořil, snížili jsme DPH u všeho z 21 % na 10 %. Tak doufejme, že jim to taky pomůže. A musíme zachovat to, co je pro naši kulturu tak důležité, a to je tradiční česká hospoda. A proto bych chtěl říct: ať žije české pivo, ať žije česká hospoda, ať se vám daří. Hodně zdraví.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: PV