Schillerová (ANO): Jihomoravští kmotři potřebovali získat hlas v znojemském zastupitelstvu

16.07.2024 12:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korupční kauze na znojemské radnici

Schillerová (ANO): Jihomoravští kmotři potřebovali získat hlas v znojemském zastupitelstvu
Foto: XTV
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová

Bohumila Beranová. Znojemská politička, kterou zatím neznáte, ale měli byste. Jihomoravští kmotři totiž potřebovali získat jeden hlas v zastupitelstvu Znojma, aby znovu ovládli radnici pro své penězovody. Předloni na podzim jim je totiž po dlouhých dvaceti letech zavřela naše skvělá starostka Ivana Solařová.

Od té doby neusilovali o nic jiného, než o získání svého vlivu zpátky. Jak? Třeba nabídkou úplatků, klidně půl milionu korun za zradu koalice s hnutím ANO. Přesně takovou nabídku totiž dostal v minulých dnech zastupitel naší znojemské koalice Květoslav Svoboda. Půl milionu v hotovosti za to, že zradí starostku a spojí se s lidmi kolem SPOLU. O další nabídce informoval zastupitel Bert Bartas. Jasně to řekli před patnácti otřesenými svědky na sobotním jednání. Oba nabídce odolali a jeden už potvrdil, že vše oznámí policii.

Tím, kdo nakonec koalici potopil, byla Bohumila Beranová z hnutí Znojmáci - Znojmo srdcem a rozumem. Nechce se mi ani věřit, že by jednala s vědomím celého hnutí. Všechny argumenty, které si jihomoravské symboly korupce proti skvělé starostce Ivaně Solařové vymyslely, jsou totiž zcela na vodě.

Ubezpečuji organizátory tohoto převratu, že snaha o likvidaci úspěšné politické konkurence ve Znojmě i případné rozbití fungující koalice jen posílí naši snahu zabránit těmto praktikám. Ty jsou nejen pro hnutí ANO, ale pro celou naši společnost naprosto nepřijatelné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.