Senátor Láska: Rozpor mezi tím, že hlavní hygienička řekne souhlasím a její podřízení ne, je zvláštní

09.10.2024 18:09 | Monitoring

Projev na 29. schůzi Senátu 9. října 2024 k zákonu o návykových látkách

Senátor Láska: Rozpor mezi tím, že hlavní hygienička řekne souhlasím a její podřízení ne, je zvláštní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Vážená paní předsedající, pane ministře, paní poslankyně, kolegyně, kolegové,

omlouvám se, že využívám svého přednostního práva, ale já bych rád reagoval na to, co říkal pan kolega Canov, co se týká velmi tvrdého vyjádření k tomu, že má být nějak pohrdáno nebo obcházen Senát. Potřebuji na to bezprostředně reagovat, protože ta slova byla velmi tvrdá a já to tak nevidím ani to tak necítím. Jedna věc je věcný obsah jeho pozměňovacího návrhu a druhá, čím byl zdůvodněn.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 6902 lidí

To se mi u kolegy Canova občas stává, že souhlasím s tím, co navrhuje, ale už ne se způsobem, jakým to odůvodňuje, což je i tento případ. Já věcnou stránku nechám na dalších diskutujících, protože vím, že to bude jejich hlavní přednes. Já jen řeknu, že pro mě je velmi důležitá otázka, jak hygieny s tím souhlasí nebo nesouhlasí, protože já jsem těch podnětů z hygien dostal poměrně hodně, že s tím nesouhlasí. A rozpor mezi tím, že hlavní hygienička řekne „souhlasím“ a její podřízení ne, je zvláštní a chtěl by vysvětlit.

A k vlastní notifikaci řeknu sám za sebe, nechť se třeba potom vyjádří další. Pro mě jako pro senátora je vlastně fajn vědět, jaká je či není souladnost toho záměru s evropským právem. Pomůže mi k rozhodování, ale nijak mě neomezuje. Já budu hlasovat tak, jak chci. A upřímně je mi jedno, jestli tam nějaká notifikace je, nebo není.

Necítím se nijak ohrožen na své svobodě, na svých ústavních právech hlasovat, což možná i vyzní v to, že budu pro návrh pana kolegy Canova hlasovat, protože věcně s ním souhlasím, pokud se dostaneme do podrobné debaty. Ale potřeboval jsem reagovat na to, že si myslím, že tady práva Senátu nebyla dotčena.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Rodičovská

Nemyslíte, že jste na navýšení rodičovské měli tlačit víc, když jste byli ještě ve vládě? Vím, že jste kritizovali to, jak nespravedlivě byla navýšena a o kolik, ale nic víc jste neudělali. Co myslíte, že víc uděláte teď, když už nejste ve vládě?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Senátor Hanza: Krajské hygieny poměrně hlasitě volají a dávají argumenty

20:07 Senátor Hanza: Krajské hygieny poměrně hlasitě volají a dávají argumenty

Projev na 29. schůzi Senátu 9. října 2024 k zákonu o návykových látkách