Senátorka Zwyrtek Hamplová: Kráčí Lukáš Pollert ve šlépějích Věry Čáslavské?

18.09.2024 13:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vyloučení lékaře Lukáše Pollerta z účasti na charitativním běhu s odůvodněním, že jeho politické postoje jsou toxické.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Kráčí Lukáš Pollert ve šlépějích Věry Čáslavské?
Foto: archiv: Jana Zwyrtek Hamplová
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová, advokátka

Kráčí Lukáš Pollert ve šlépějích Věry Čáslavské?

Tak to bychom měli… Kdyže jsme si to s Martinou Kociánovou povídaly a totalitních manýrách? Od kdy charitativní akce (!!) u sebe zruší účast olympionika?

Lukáš Pollert byl pozvaný jako čestný host, tedy měl startovat závod, vyhlašovat vítěze a spolukomentovat dění. Tuto jeho účast však odřekli. Potvrdili to ředitel závodu a zástupce ředitele Oblastní charity Červený Kostelec Martin Fišer.

S Lukášem se osobně známe, tedy nemluvím “z doslechu” - je to skromný muž, ohleduplný, mající rád svou rodinu, dnes odpovědný lékař, specialista... V rodině má mnoho známých jmen… Je bývalý český vodní slalomář a olympijský vítěz z roku 1992 v Barceloně, a nebyla to jeho jediná medaile. Po ukončení sportovní kariéry se stal právě lékařem. Setkali jsme se v těchto dobách ve skupinách vyslovujících se k nesvobodě a porušování lidských práv, a také proti rozdělování společnosti. 

Takže takový člověk, který upřímně, ale slušně, říká dnes své názory, k tomu lékař a olympijský vítěz, dnes nesmí být čestným hostem charitativní akce. Nepřipomíná vám to v té sportovní linii Věru Čáslavskou?

Kam to probůh míříme? Zase ke stranickým knížkám? No co, že jich bude víc…. Princip diktovaných postojů a názorů zůstává stejný…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 6 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Trikolora k Síkelovu portfoliu

13:02 Trikolora k Síkelovu portfoliu

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. Tak dlouho se vláda Petr Fialy holedbala, jak důležité…