Senátorka Zwyrtek Hamplová: Nelze pokračovat bez odpovědí na důležité otázky

15.08.2024 19:05 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k připravované kampani Ministerstva zdravotnictví na podzimní očkování proti covidu

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Nelze pokračovat bez odpovědí na důležité otázky
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Z aktuálního článku mj. o chystané kampani na očkování proti covidu (ZDE) je zajímavá jedna citace výroku ministra Válka... „Riziko, že chytím covid, je v současné době asi vyšší, než že chytím chřipku. Ale prodělat covid se dá i BEZPŘÍZNAKOVĚ, takže o tom nemusím ani vědět.“ K tomu prvnímu sice nevím, jak došel, ostatně sám říká "asi", ale k tomu druhému je dobře, že konečně došel (že průběh je vysoce individuální).

Jen by mne zajímalo, na čem hodlá ministerstvo postavit onu propagační kampaň, a kolik za ni zaplatí. Můj názor je, že by se ministerstvo mělo raději urychleně začít zabývat důvody, proč tu máme najedou tolik náhlých úmrtí, a do toho ty finanční prostředky investovat.

Za zmínku stojí též citace z článku k pojmu vakcína (ZDE):
"Pro schválení mRNA přípravků jako „vakcín“ muselo dojít ke změně samotné právní definice, co je to vakcína. Pokud by definice nebyla změněna, byla by látka považována za formu genové terapie, resp. imunoterapie." (MUDr. Čížek)

Tedy látka, která je dnes aplikována lidem jako očkování proti covidu, by nemohla být před změnou definice nazývaná vakcínou.

covis 1

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chaloupecký (SPD): Podpora mladých lidí a mladých rodin

10:21 Chaloupecký (SPD): Podpora mladých lidí a mladých rodin

Volební koalice SPD, Trikolora a PRO myslí také na mladé lidi a mladé rodiny s dětmi. Pojďme si nyní…