Senátorka Zwyrtek Hamplová: Útočná brigáda armády cizího státu není žádná taneční ani hudební skupina

31.07.2024 9:15 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k evropskému turné ukrajinských bojovníků z uskupení Azov

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Útočná brigáda armády cizího státu není žádná taneční ani hudební skupina
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Proč tvrdím, že pluk Azov nemá v Praze (ani v jiném městě nebo obci) co dělat, proč ti, kdo to umožňují, podporují a propagují, se mohou dopustit závažné trestné činnosti, a proč je to akce, ohrožující bezpečnost našich, českých občanů.

Navíc velké mlčení k tomuto turné je v jasném rozporu s diplomatickým protokolem ministerstva zahraničních věcí. Není přece možné, aby v našich obcích a městech jezdila na “turné”, a dokonce za vstupné, armáda cizího státu bez souhlasu kohokoliv, navíc útočná brigáda s vysoce pochybnou pověstí, a naše vláda byla absolutně nečinná.

Co říká mimo jiné náš trestní zákoník:

  • § 403 Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka (1) Kdo založí, podporuje nebo propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka, nebo hlásá rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.
  • § 404 Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka Kdo veřejně projevuje sympatie k hnutí uvedenému v § 403 odst. 1, bude potrestán odnětím svobody čna šest měsíců až tři léta.

Jaké jsou dostupné informace z veřejných zdrojů:

“Duchovní otec Azovu, později ukrajinský poslanec Andrij Bileckyj ještě před vznikem oddílu prohlásil: „Údělem Ukrajiny je stanout v čele bílé rasy během poslední křížové výpravy proti podlidem, jimž vládnou Semité.“
A dále:
“Není pochyb o tom, že v Azovu a dalších dobrovolnických oddílech působí extremisté i obdivovatelé třetí říše Adolfa Hitlera. Zdokumentovala to řada novinářů (kromě už citovaných textů z The Guardian a magazínu Reportér například i BBC, The Telegraph nebo Newsweek) i neziskových organizací. Zpráva OSN píše o podezření z válečných zločinů – rabování, znásilňování, mučení zajatců.” (Seznam zprávy)

Co je ale hlavě zcela nade vší pochybnost:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Od počátku říkám,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 31.07.2024 10:28:58
že jedna jediná kladná a dobrá věc, kterou náš stát učinil bylo poskytnutí možnosti azylu ukrajinským dětem s maminkami z oblastí bojů. Děti za nic nemohou a je třeba je chránit. Vůbec však nesouhlasím s dodáváním zbraní a munice do války mezi dvěma postsovětskými republikami, vůbec nesouhlasím s pobytem bezdětných Ukrajinců na našem území, ani s financováním jejich pobytu státem. To, že tady jsou banderovci je jasné a hrůzné zároveň - viz Bandera párty v Plzni, nyní dokonce jednotka AZOV, což jsou nacisté. Kde jsou naše zákony? Nemůžeme je přece ignorovat. Mrtví Češi, banderovci zavraždění z války i po ní se v hrobě obracejí.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Šedesát EU poslanců si říká o třetí světovou. Já chci mír

22:14 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Šedesát EU poslanců si říká o třetí světovou. Já chci mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopisu Jana Farského, který vyzývá, aby mocnosti zr…