Šmarda (SOCDEM): 168 hodin Michala Šmardy

18.08.2024 19:30 | Komentář

Uběhlý týden pohledem předsedy Sociální demokracie a starosty Nového Města na Moravě. Komentář zveřejnil na svém veřejném facebookovém profilu

Šmarda (SOCDEM): 168 hodin Michala Šmardy
Foto: SOCDEM
Popisek: 168 Michala Šmardy

Neděle
 
Naši sportovci se vrátili z Olympiády v Paříži. Jsem na ně hrdý a moc jim děkuji za reprezentaci naší vlasti.
 
Štve mě ale, že jsme v Paříži neměli ani jednoho zástupce kolektivních sportů. Fotbal, basket, ragby… nic.
 
To není náhoda. Je to systémový problém a NSA i ČOV by se nad sebou měly zamyslet. Odvádějí dobrou práci pro česky sport?
 
Pondělí
 
Zloději z hnutí ANO řádí v Chomutově. Pamatujete si ještě, jak tady běhali herci z ANO a snažili se nás s koblihou v ruce přesvědčit, že bojují proti korupci? Jak křičeli hesla o zlodějích a podvodnících? Uběhlo pár let a ukázalo se, že jsou horší než ti před nimi. Kradou jako straky a ještě se nám smějí.
 
Úterý
 
Zdá se, že konečně klesá inflace. Jenže za poslední 3 roky narostla o desítky procent. A to znamenalo prudký pokles reálných mezd. Za svůj výdělek si zkrátka lidé koupi mnohem méně než před třemi lety.
 
A to se musí změnit. Potřebujeme nastartovat růst příjmů zaměstnanců i živnostníků.
 
Středa
 
Vláda jedná o rozpočtu v utajení. Asi má strach z reakce lidí. Zatím se totiž zdá, že šetřit nechce na sobě, na miliardářích ani na zbytečných výdajích. Škrty čekají školství, zdravotnictví, sociální služby. Takže zase dopadnou na ty, kteří si zaslouží největší podporu.
 
Čtvrtek
 
Kauza zlodějů ze severu se netýká jen Chomutova a ANO. Je to chobotnice zasahující celý Ústecký kraj. Mafii tvoří koalice ANO a ODS. 
 
Bude těžké ji porazit.
 
Pátek
 
V listopadu minulého roku jsme zažili největší stávku ve školství od roku 1989. Vláda slíbila, že pomůže učitelům i kuchařkám, školníkům a dalším. Prý jim přidá od ledna. Pak od dubna, června, července, září…
 
Byly to jen plané řeči. 
 
Sobota
 
V sobotu jsem zažil jeden z nejkrásnějších dní letošního léta. Otevřeli jsme v našem městě nový dům pro lidi s Alzheimerovou chorobou. Je to velmi potřebná služba. Budou zde pracovat lidé, kteří mají srdce na správném místě. Zaslouží si úctu, uznání a respekt.
 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

21:02 Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s jihokorejským prezidentem.