Stačilo! Ústeckého kraje: Nabízíme lepší budoucnost pro kraj

25.06.2024 10:52 | Tisková zpráva

Po čtyřech letech stagnace pod vedením Hnutí ANO, ODS a Spojenců pro kraj je na čase vrátit se k poctivé snaze o rozvoj, aby náš kraj byl konečně dobrým místem pro život. Lídrem kandidátky STAČILO! v Ústeckém kraji je bývalý úspěšný hejtman Oldřich Bubeníček. Do boje o senátorská křesla vysíláme za obvod Chomutov krajského a městského zastupitele Jaroslava Komínka a za obvod Litoměřice zkušeného manažera Jana Skalického.

Stačilo! Ústeckého kraje: Nabízíme lepší budoucnost pro kraj
Foto: Koalice STAČILO!
Popisek: Koalice STAČILO! - logo

Osm let (2012–2020), během nichž Ústecký kraj vedly koalice tvořené především politiky KSČM a Sociální demokracie, bylo obdobím stabilizace kraje a splácení dluhů, které zbyly po řádění kmotrů v ROPu Severozápad. KSČM a SOCDEM dokázaly, že se nebojí odvážných řešení ani důležitých investic.

Současnému politickému vedení kraje se však na tyto snahy navázat nepodařilo, a to ani při rekordním počtu uvolněných, a tedy plně placených politických funkcí. Ústecký kraj dlouhodobě čelí výzvám, které v regionu zhoršují kvalitu života, řadí jej na poslední místa ve srovnání kvality života a vedou k jeho vylidňování.

Mezi nejpalčivější problémy patří špatná dostupnost zdravotní péče, pomalé tempo výstavby i oprav důležitých dopravních staveb, ceny bydlení a byznys s chudobou, zaostávání okrajových mikroregionů, podfinancované sociální služby nebo špatná bezpečnostní situace.

Politici koalice STAČILO! již dokázali, že jsou schopni realizovat ambiciózní projekty. Jako první jsme založili vlastního krajského autobusového dopravce Dopravní společnost Ústeckého kraje. Proti snahám o privatizaci jsme nejen ve vlastnictví kraje udrželi Krajskou zdravotní, ale také jsme v ní provedli a připravili rozsáhlé investiční akce – a to samozřejmě bez korupčních skandálů. Mohutně jsme investovali také do sítě středních škol a dalších příspěvkových organizací kraje.

Koalici STAČILO! v Ústeckém kraji tvoří KSČM a Sociální demokracie. Lídrem kandidátky je Oldřich Bubeníček, který si za dvě volební období ve funkci hejtmana vysloužil respekt mezi politiky všech stran napříč Českou republikou.

„Evropské volby ukázaly, že spolupráce levicové opozice je jedinou cestou ke změně kurzu nejen celostátní politiky, ale především k posílení pozice krajských samospráv, které často musí suplovat to, na co „proevropská“ pětikoaliční vláda v Česku nemá čas, vůli anebo dovednosti,“ přiblížil pozadí vzniku koalice STAČILO! v Ústeckém kraji lídr Oldřich Bubeníček.

Kandidáty do Senátu nasadí koalice STAČILO! ve volebních obvodech Chomutov a Litoměřice. V Chomutově o přízeň voličů zabojuje Jaroslav Komínek a v Litoměřicích Jan Skalický. Cílem obou kandidátů na senátory je nejen pomoci naředit dosavadní hegemonii stran pětikoalice v horní komoře, ale především aktivně prosazovat zájmy svých obvodů a Ústeckého kraje na nejvyšší úrovni.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blaha (ODS): Fialova vláda plní bez lhaní své programové prohlášení

10:04 Blaha (ODS): Fialova vláda plní bez lhaní své programové prohlášení

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládě Petra Fialy a opozici.