Vích (SPD) Diskriminace českých občanů a zvýšené humanitární dávky Ukrajincům

19.08.2024 15:06 | Monitoring

Děsivé zadlužení státu, propad životní úrovně českých občanů, ale uprchlíkům z Ukrajiny zvýšené humanitární dávky a komu se to nelíbí, je podle vládního koordinátora „svině”.

Vích (SPD) Diskriminace českých občanů a zvýšené humanitární dávky Ukrajincům
Foto: archiv R. Vích
Popisek: Poslanec Radovan Vích

Migranti z Ukrajiny mají od letošního srpna v ČR nárok na zvýšené humanitární dávky. Některé dávky (např. v případě zdravotně postižených migrantů) vzrostou až na více než dvojnásobek (na 11 835 korun měsíčně). Přitom českým zdravotně postiženým občanům v I. stupni závislosti nedávno odmítla Fialova vláda zvýšit příspěvek na péči, jak navrhovalo hnutí SPD. Přitom tento příspěvek činí pouhých 880 korun měsíčně. Jde o klasickou ukázku pokrytectví a dvojího metru Fialovy vlády, která v oblasti sociální politiky upřednostňuje cizince před českými občany. Zvyšuje se i příspěvek na bydlení pro Ukrajince - z 4 800 na 6 000 korun měsíčně u tzv. zranitelných osob a z 3 000 na 4 000 korun měsíčně u ostatních migrantů z Ukrajiny.

Samozřejmě respektujme potřebu humanitárních ohledů, soucitu a solidarity se skutečnými válečnými uprchlíky a oběťmi válek, ale stále se zvyšující a časově neomezené speciální sociální dávky pro jednu skupinu cizinců odmítáme podporovat a považovat za standard. Zejména, když desítky tisíc českých občanů živoří pod hranicí příjmové i energetické chudoby.

Zadlužení České republiky mohutně roste, peníze na Ukrajinu ale posíláme dál

Totéž platí pro posílání financí z českého státního rozpočtu a zbraní za české veřejné peníze na Ukrajinu v době, kdy setrvale roste český státní dluh a jenom náklady na jeho splácení se pohybují ve výši 95 miliard korun ročně. Přitom dokonce i německá vláda aktuálně zastavila proces schvalování nové vojenské pomoci Ukrajině, aby tak snížila rostoucí deficit veřejných financí, zejména rostoucí schodek státního rozpočtu. Zmrazení finanční pomoci a dodávek vojenské techniky pro Ukrajinu má v Německu začít platit okamžitě. Jsem toho názoru, že ČR by měla zvolit stejné řešení a zastavit finanční a vojenskou podporu ukrajinského režimu, která jen prodlužuje válečný konflikt a způsobuje smrt tisíců osob, hlavně civilistů.

Kdo se ozve, toho vládní kooordinátor Foltýn označí za svini

Koordinátor strategické komunikace vlády Otakar Foltýn opakovaně veřejně (na debatě v rámci festivalu ve Slavonicích v Jihočeském kraji a v rozhovorech pro některá média) označil české občany kritické k politice Fialovy vlády za svině a zombíky, kolem kterých je nutné vyhloubit příkopy a dát je do jakési karantény. Jde jednoznačně o nepřijatelné projevy totalitního omezování základních lidských práv a svobod garantovaných Ústavou ČR - navíc pronášené zcela v duchu nacistické rétoriky používané vůči Židům či Slovanům. Jestliže plukovník Otakar Foltýn nebyl po těchto svých veřejně pronesených výrocích odvolán z funkce, neznamená to nic jiného, než že členové vlády a premiér Fiala s těmito projevy souhlasí.

Okamžité odvolání Otakara Foltýna z jeho vládní funkce je zcela na místě. Je nepřijatelné, aby byla za peníze českých daňových poplatníků provozována na vládní úrovni cenzura a zastrašování názorových oponentů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Radovan Vích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Výsměch českým občanům., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseA.Ka. , 19.08.2024 16:52:47

|  5 |  0

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.