Vondráček (Svobodní): Jejich úsměvům nejde věřit stejně jako jejich slibům

29.09.2024 20:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k oslavné povolební tiskové konferenci premiéra Fialy

Vondráček (Svobodní): Jejich úsměvům nejde věřit stejně jako jejich slibům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

ANO a SOCDEM získaly 9 senátorů! V Chomutově málem vyhrál komunista. Při pohledu na krajské a senátní volby reálně za rok hrozí vláda ANO a STAČILO. Petr Fiala se ale na tiskovce usmívá.

Lidé kvůli tragickému vládnutí současné vlády již téměř zapomněli, jak špatné bylo to, co tu bylo předtím. Volbami vylili vaničku i s miminkem, a mandát tak neobhájil třeba ani tak skvělý senátor, jako Hynek Hanza, který hlasoval proti daňovému balíčku vlády i proti dalším nesmyslům.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

3%
89%
hlasovalo: 5448 lidí

Premiér Fiala zaříznutím Bartoše možná zabránil fiasku ve druhém kole, jenže jeho klub obhajoval 14 mandátů, a i přesto jich získal jen 7, takže úsměvy na tiskovce ODS byly dost zvláštní.

Jejich úsměvům nejde věřit stejně jako jejich slibům z roku 2021, ze kterých současná vláda nesplnila snad nic. Třešničkou na dortu nedůvěryhodnosti pak bylo chlácholivé tvrzení Miloše Vystrčila, že kandidátů, nominovaných ODS, STAN, TOP či KDU, je 59, tedy pohodlná většina, jenže jich je jen 55, což je docela velká odchylka na to, že to byl učitel matematiky.

Celkový dojem z voleb je tak smíšený a sněmovní volby mohou dopadnout všelijak. Tiskovka ODS mi ale dala jednu jistotu. Ani další prohrané volby u nich nic zásadního nezmění! Dál půjdou progresivním směrem SPOLU. Dál se budou konejšit vykopnutím Pirátů z vlády a dál nebudou chápat, co svým vládnutím způsobili...

PS: Kdyby se někdo chtěl hádat a připočítal ještě čistokrevné kandidáty SLK, pořád je to jen 57, ale pro blbé sčítání jen perlička.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby – voliči vytrestali asociální vládu

21:38 Vích (SPD): Volby – voliči vytrestali asociální vládu

Výsledek krajských voleb až překvapivě odráží odvahu českých občanů ke změně. A nechtějí už další zm…