Zálom (Svobodní): Západ má být podle autorů té freak-show tolerantní - za každou cenu

29.07.2024 18:01 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahajovacímu ceremoniálu Olympijských her v Paříži.

Zálom (Svobodní): Západ má být podle autorů té freak-show tolerantní - za každou cenu
Foto: Archiv L. Záloma
Popisek: Luboš Zálom, místopředseda Svobodných

"Zahajovací ceremoniál se snažil oslavit toleranci ve společnosti,“ uvedla k transgender parodii na Poslední večeři mluvčí organizačního výboru. Dobrá, jako ateistovi až antiteistovi by mi to vlastně mohlo být jedno. Nicméně, oslava tolerance by to byla až tehdy, pokud by si dělali šoufky z proroka Mohammeda. Je tedy zřejmé, že motiv a záměr byl ve skutečnosti jiný. Jestliže je tedy křesťanství chápáno (falešně ovšem) jako základní atribut západní civilizace a kultury, jde jednoznačně o útok na západní kulturu jako takovou. A proto mi to není jedno. Jde a prvé o oslavu nihilismu, za druhé o provokaci, která má klást do protikladu rozhořčení na straně těch, jichž se to obludárium dotklo, s těmi, kteří hrají roli věrozvěstů bezbřehé tolerance a především sebeponižování. Západ má být podle autorů té freak-show tolerantní - za každou cenu. Má přijmout jakýkoliv výsměch, zatímco uplatnit stejný výsměch vůči jiným kulturám se nesmí. Ostatně redaktoři jednoho francouzského humoristického časopisu by mohli vyprávět o tom, jak může skončit ten, kdo si dělá legraci z islámu. Mohli by o tom vyprávět, kdyby reakci muslimů bývali přežili. Dělat si legraci z křesťanství je oproti tomu velmi pohodlné.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

8:05 Rozvoral (SPD): Podepsáním Mnichovské dohody jsme přišli o svou suverenitu

Tento víkend to bude již 86 let, kdy došlo k podpisu pro nás potupné Mnichovské dohody, na jejímž zá…