Zdechovský (KDU-ČSL): Chci pokračovat v boji proti neefektivnímu vynakládání peněz daňových poplatníků a zneužívání evropských financí

18.07.2024 17:17 | Monitoring

Europoslanec Tomáš Zdechovský se stal mluvčím Evropské lidové strany kontrolního rozpočtového výboru Evropského parlamentu.

Zdechovský (KDU-ČSL): Chci pokračovat v boji proti neefektivnímu vynakládání peněz daňových poplatníků a zneužívání evropských financí
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) byl ve středu v podvečer zvolen do funkce koordinátora Evropské lidové strany ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu (CONT) Evropského parlamentu. Zdechovský zastával stejnou pozici i v první polovině minulého volebního období, v té druhé byl místopředsedou výboru CONT.

„Stát se koordinátorem za nejsilnější parlamentní frakci v kontrolním rozpočtovém výboru bylo pro mě od mého znovuzvolení jasnou prioritou. Mám výhodu, že s touto funkcí mám zkušenosti z minulého období a práci znám. Chci pokračovat v boji proti neefektivnímu vynakládání peněz daňových poplatníků a zneužívání evropských financí,“ řekl po volbě Zdechovský, který začíná v Evropském parlamentu své třetí volební období a patří tak k nejzkušenějším europoslancům.

Koordinátoři jsou mluvčí svých poslaneckých frakcí v jednotlivých výborech, rozhodují o přidělování zpráv jednotlivým poslancům a napomáhají vytvářet strategii při hlasování ve výborech. Koordinátoři jsou voleni poslanci svého poslaneckého klubu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skopeček (ODS): Těsný souboj mezi ANO a SPOLU. Přijďte to překlopit na naši stranu

19:06 Skopeček (ODS): Těsný souboj mezi ANO a SPOLU. Přijďte to překlopit na naši stranu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajským volbám.